Annonce
Struer

Kirstine vil hjælpe familier ud af den dårlige samvittighed

Psykoterapeut Kirstine Ørts Thingstrup har skrevet ikke mindre end tre bøger, der alle udkom 11. december, som gør op med perfekthedskulturen og giver nyt syn på relationer i familien. Foto: Johan Gadegaard
Psykoterapeut MPF Kirstine Ørts Thingstrup har på en og samme gang udgivet tre bøger, der skal gøre op med perfekthedskulturen og hjælpe familier med at få ambitioner og virkelighed til at nå sammen

Struer: Hvis du selv er forælder, så kender du det måske: Man kan til tider have konstant dårlig samvittighed. Over at have for travlt, over ikke at have nået det man gerne ville, over at være presset, træt og stresset og ind i mellem lade det gå ud over sin partner, eller endnu værre, sit barn.

Det har psykoterapeut MPF Kirstine Ørts Thingstrup ofte set hos især de mødre, der kommer til hendes praksis i Vestergade i Struer.

- Familier i dag er pressede på tid og overskud, og de har høje forventninger til sig selv og hinanden. Det kan føre til, at man lider af dårlig samvittighed, hvilket går ud over ens mentale helbred og selvværd, siger Kirstine Ørts Thingstrup.

Annonce

Hun har haft egen praksis i Struer samt i Vemb ni år og haft mange af netop den slags familier inde på livet. Også fra tidligere i hendes liv, da hun var sundhedsplejerske, hvor hun også arbejdede meget med familierelationer.

Det er dem hendes tre nye bøger, "Da Oskar fik skrammel i hovedet og Viggo fik havregrød på det ene øre", "De vigtige voksne i barnets liv" og "Mesterlære i livet – kybernetisk psykologi i praksis" er skrevet til. Alle på én gang.

Forståelse for relationerne

- Forlaget sagde godt nok, at de ikke havde set en konstellation som denne før, siger Kirstine Ørts Thingstrup med et smil.

Altså det med, at samme forfatter udgiver tre bøger om det samme emne på samme tid. Men det er det, hun har gjort. 11. december kom de ud, og de kan bestilles hos boghandlere landet over.

Bogen om Oskar og Viggo er en højtlæsningsbog for børn og voksne, mens "De vigtige voksne i barnets liv" er den tilhørende bog for de voksne, der giver indblik i familielivet bag facaden, og viser de voksnes dilemmaer og gode intentioner. Den sidste, "Mesterlære i livet - kybernetisk psykologi i praksis" samler psykologiske vinkler på de temaer, som børnebogen og voksenbogen lægger fundamentet til og peger på de vigtige relationers betydning for menneskers trivsel.

Kirstine Ørts Thingstrup har praksis i Vestergade i Struer, og hendes nye bøger fortæller om samme emne fra tre forskellige perspektiver. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg ville gerne give familierne noget, der kunne nedsætte den dårlige samvittighed, og samtidig øge vores forståelse for vores relationer og fortælle blandt andet mødrene, at det er ok at bede om hjælp. Voksne skal også have omsorg, siger Kirstine Ørts Thingstrup.

Ifølge hende er det vigtigt, at vi tager et opgør med perfekthedskulturen, der hersker i dag i samfundet, og som lægger et unødvendigt stort pres på manges skuldre i hverdagen.

- Familier i dag er en kompleks størrelse med mange krav. Der skal både være børn, der skal være styr på karriere og parforhold, og det hele skal spille. Det er meget at bede et menneske om. Vi skal være autentiske - ikke perfekte. På den måde hjælper vi også vores børn til at forstå, at alting ikke behøver at være perfekt hele tiden, mener Kirstine Ørts Thingstrup.


Jeg ville gerne give familierne noget, der kunne nedsætte den dårlige samvittighed, og samtidig øge vores forståelse for vores relationer

Kirstine Ørts Thingstrup, psykoterapeut MPF


De tre bøger har været fire år undervejs, og det hele startede med børnebogen. Kirstine Ørts Thingstrup ville gerne skabe noget, der kunne højne forståelsen både hos børn og deres voksne, og i bogen har hun draget på den erfaring, hun har fra mere end 23 års arbejde med familierelationer.

- Jeg synes, at børn er vores alles ansvar, for om nogle år er det dem, der skal styre samfundet, og menneskelig udvikling er så vigtig, siger hun.

Derfor er hun heller ikke afvisende overfor flere bøger om samme emne i fremtiden, ligesom hun håber at kunne komme ud og holde foredrag for at brede budskabet endnu længere ud.

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Struer For abonnenter

Turistchef blev beskyldt for at modtage sorte penge og skjulte betalinger: Nu skal tre personer betale 75.000 kroner for injurier

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce