Annonce
Struer

Kirkerne har også julehjælp

Sognepræst Peter Krabbe-Larsen håber, at mange igen i år vil donere økonomiske bidrag til kirkernes julehjælpsordning i Struer Provsti. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Provstiets julehjælpsordning støtter betrængte familier med hjemmeboende børn under 18 år, så de kan holde jul efter kristne traditioner

STRUER: Både på landsplan og helt lokalt vokser behovet for hjælp til at fejre jul. Det mærker alle velgørende organisationer i denne tid, så Julehjælpsordningerne i Struer Kommune har brug for donationer af enhver art.

Kirkerne i Struer Provsti har en lang tradition for at hjælpe betrængte familier i hele Struer Kommune med at fejre jul efter kristne traditioner, og det er også tilfældet i år.

- Tidligere var det en fast del af vores Julehjælpsordning, at kendte personer fra lokalområdet skulle få 1.000 kroner til at yngle ved at lave forskellige arrangementer, men den del af indsamlingen har vi valgt at holde pause med i år. Man kan dog stadig støtte kirkernes julehjælpsordning ved enten at indsætte et økonomisk bidrag på vores konto, som man kan finde i Ugeavisen, eller ved de indsamlinger, der foregår i kirkerne i forbindelse med gudstjenesterne, siger sognepræst Peter Krabbe-Larsen.

Han oplyser desuden, at man næste år igen vil tage idéen om at få kendte personer til at være en del af julehjælpen op til overvejelse.

Sidste frist for at indbetale en donation er 10. december.

En række virksomheder og velgørende foreninger støtter også denne Julehjælpsordning.

- Sidste år steg antallet af modtagere af Julehjælpen fra kirkerne fra godt 50 til omkring 75 familier, og det viser, at der er stort behov for denne håndsrækning, påpeger sognepræsten.

Kirkernes Julehjælp består af julekurve til familierne samt gavekort til hjemmeboende børn under 18 år, og denne julehjælpsordning rådede sidste år over cirka 80.000 kroner til uddeling.

- Vi håber at nå samme beløb i år, men der skal under alle omstændigheder nok være tilstrækkelige midler til at hjælpe alle familier, der ansøger om julehjælpen, fastslår Peter Krabbe-Larsen.

Fristen for at ansøge er 4. december, og julehjælpen uddeles ved arrangementer i Struer og Hvidbjerg 19. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];