Annonce
Struer

Kirkerne har også julehjælp

Sognepræst Peter Krabbe-Larsen håber, at mange igen i år vil donere økonomiske bidrag til kirkernes julehjælpsordning i Struer Provsti. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Provstiets julehjælpsordning støtter betrængte familier med hjemmeboende børn under 18 år, så de kan holde jul efter kristne traditioner

STRUER: Både på landsplan og helt lokalt vokser behovet for hjælp til at fejre jul. Det mærker alle velgørende organisationer i denne tid, så Julehjælpsordningerne i Struer Kommune har brug for donationer af enhver art.

Kirkerne i Struer Provsti har en lang tradition for at hjælpe betrængte familier i hele Struer Kommune med at fejre jul efter kristne traditioner, og det er også tilfældet i år.

- Tidligere var det en fast del af vores Julehjælpsordning, at kendte personer fra lokalområdet skulle få 1.000 kroner til at yngle ved at lave forskellige arrangementer, men den del af indsamlingen har vi valgt at holde pause med i år. Man kan dog stadig støtte kirkernes julehjælpsordning ved enten at indsætte et økonomisk bidrag på vores konto, som man kan finde i Ugeavisen, eller ved de indsamlinger, der foregår i kirkerne i forbindelse med gudstjenesterne, siger sognepræst Peter Krabbe-Larsen.

Han oplyser desuden, at man næste år igen vil tage idéen om at få kendte personer til at være en del af julehjælpen op til overvejelse.

Sidste frist for at indbetale en donation er 10. december.

En række virksomheder og velgørende foreninger støtter også denne Julehjælpsordning.

- Sidste år steg antallet af modtagere af Julehjælpen fra kirkerne fra godt 50 til omkring 75 familier, og det viser, at der er stort behov for denne håndsrækning, påpeger sognepræsten.

Kirkernes Julehjælp består af julekurve til familierne samt gavekort til hjemmeboende børn under 18 år, og denne julehjælpsordning rådede sidste år over cirka 80.000 kroner til uddeling.

- Vi håber at nå samme beløb i år, men der skal under alle omstændigheder nok være tilstrækkelige midler til at hjælpe alle familier, der ansøger om julehjælpen, fastslår Peter Krabbe-Larsen.

Fristen for at ansøge er 4. december, og julehjælpen uddeles ved arrangementer i Struer og Hvidbjerg 19. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce