Annonce
Struer

Kirkegængere kan igen komme til gudstjeneste

Provstiets præster og menighedsrådene glæder sig til de første gudstjenester efter to måneders nedlukning af de lokale kirker. Arkivfoto: Morten Stricker
De første gudstjenester i Struer Provsti afvikles torsdag den 21. maj, der jo er Kr. Himmelfartsdag, men der er en række restriktioner, der skal overholdes
Annonce

LOKALT: - I de enkelte sogne er menighedsrådene og præsterne i fuld gang med at gøre klar til de første gudstjenester i de lokale kirker. Og vi glæder os alle sammen, siger provst Birgitte Krøyer, der tirsdag formiddag orienterede præsterne om de nye retningslinier for afviklingen af gudstjenesterne.

- Helt overordnet set bliver der plads til markant færre kirkegængere, end der er plads til i kirkerummet. Løseligt anslået vil jeg gætte på, at kun en fjerdedel af kapaciteten må udnyttes, spår provsten.

Restriktionerne siger således, at der på være en kirkegænger pr. fire kvadratmeter, men i forhold til de seneste restriktioner tælles nu hele kirkerummet med, hvor man før kun medtalte det område, hvor bænke og stole er opstillet.

- Forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer er der givet dispensation til i alle landets kirker, men vi skal overholde afstandskravet på to meter fra næsetip til næsetip, hvis vi vil afholde gudstjenester med salmesang - og det er vi alle indstillet på i Struer Provsti, forklarer Birgitte Krøyer.

Annonce

Følg med på nettet

Netop antallet af kirkegængere er et åbent spørgsmål, og det er derfor vigtigt at følge med på de enkelte sognes hjemmesider og på de sociale medier for at få de aktuelle informationer.

- Der bliver formentlig en form for tilmelding eller registrering af antallet af kirkegængere, for vi ønsker ikke at afvise nogle ved døren, hvis man kan sige det sådan. Og det er også på hjemmesiderne, at man kan få informationer om tidspunktet for gudstjenesterne med tilhørende præster, oplyser Birgitte Krøyer.

De nye restriktioner gælder i øvrigt for alle kirkelige handlinger - altså også for eksempel bryllupper og begravelser.

Der er også kommet en afklaring om konfirmationerne i Struer Provsti, der alle er flyttet til august og september måned.

- Selv om der er mange restriktioner, som kirkegængerne og de ansatte i sognene nu skal forholde sig til, så glæder vi os alle meget til igen at holde gudstjenester i vore kirker, sammenfatter provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce