Annonce
Læserbrev

Kirke. Kirken skal være upolitisk

Debat: Jeg er medlem af folkekirken. Det har jeg altid været.

Jeg er bestemt ikke dybt troende, og med 0-1 besøg årligt, er jeg ikke den flittigst besøgende. Det er ikke meget, jeg får for mit kontingent, men jeg har alligevel altid betalt min kirkeskat med glæde.

Danmark er et kristent land, med kristne værdier, og det synes jeg, det skal blive ved at være.

Men med den eskalerende politisering af folkekirken, rykker min udmeldelse en skrivebordsskuffe op pr. sag, og ligger nu i den øverste skuffe.

Dråben, der er ved at få bægeret til at flyde over, er det dybt politiske maleri af Erik Hagen, der er udstillet i Skovlunde kirke. Trods al ævl og bævl fra præst og kunstner handler det kun om én ting – nemlig at sende et politisk signal, og udstille Inger Støjberg som en racist, der vil udrense alle ikke-etniske danskere.

Er dét hvad præst, menighedsråd og kunstner mener om Inger Støjberg, er det helt fair. De skal have lov at have deres politiske holdninger, og de skal have lov at ytre dem. Men IKKE i kirken. Kirken skal være upolitisk.

Kirken er finansieret af mennesker med politiske holdninger på tværs af både rød og blå blok, og skal IKKE have partipolitiske værdier overhovedet. Kirkerummet skal IKKE bruges til at sende politiske signaler, ej heller til hverken at forherlige eller nedgøre en eneste politiker fra hverken rød eller blå blok.

Organisationer og institutioner, der reelt kun lever af folks gavmildhed, er bare nødt til at være politisk neutrale.

Vi støtter stort set alting herhjemme hos os, men under Andreas Kamm's ledelse for Dansk flygtningehjælp, gik kassen i – netop fordi manden ikke magtede at skille sin politiske overbevisning fra sit hverv.

Når organisationerne banker på døren, og står med hånden fremme, tager de jo gerne mod din 50'er. Selv om I måtte være politisk uenige, er dine penge altid gode nok.

Hvis præster og menighedsråd ikke kan finde ud af at drive en upolitisk kirke, er de ikke deres opgave voksen – og i hvert fald ikke min kirkeskat værd.

Hånden hviler nu på grebet på øverste skuffe ….

Henrik Bohl Pedersen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce