Annonce
112

Kirke-genstande savner ejer: Står din kirke og mangler disse tyvekoster?

Det er disse genstande, politiet fandt under en nylig ransagning i Thisted. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Intet er tilsyneladende helligt, og hvert år bliver der begået en lang række indbrud og tyverier fra kirker landet over. Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser nu ejeren af en hel del genstande, som menes at stamme fra en kirke.
Annonce

Viborgegnen: 19 lysholdere, en vase og to skåle - som også kan være lysestager - som altsammen formentlig stammer fra en kirke.

Det er, hvad politiet blandt andet fandt under en ransagning på en adresse i Thisted for nylig.

Midt- og Vestjyllands Politi har forsøgt at finde frem til en ejermand i lokalområdet, men da det ikke har været muligt, retter politiet nu skytset bredere ud i hele den store politikreds.

- Hvis nogen genkender tingene eller har en idé om, hvor de hører til, så vil vi gerne høre om det på telefon 114, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Annonce

311 anmeldelser om året

Det er ikke længe siden, at der på Viborg-egnen blev anmeldt en stribe tyverier fra landsbykirker.

I løbet af en weekend i midten af januar havde der været tyve på besøg i kirkerne i både Løvel, Hersom, Kvorning, Klejtrup og Vejrum, som alle ligger i Viborgs østlige og nordøstlige opland.

I midten af januar blev der også anmeldt tyve-besøg ved Lee Kirke nord for Bjerringbro, og helt i slutningen af sidste år var den gal i Lynderup Kirke vest for Skals.

Det skal endnu ikke kunne siges, om de efterlyste tyvekoster fra Thisted stammer fra nogen af de lokale kirker.

Sikkert er det dog, at der hvert år bliver begået indbrud, tyveri eller røveri fra i gennemsnit 311 kirker landet over. Det viser en opgørelse fra folkekirkens selvforsikringsordning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce