Annonce
Ulfborg/Vemb

Kiosk og grill lukker og slukker

65-årige Olav Lisby har besluttet sig. Nu lukker Kisa Kiosk & Grill. Foto: Jan Briks
I slutningen af august er det slut med kiosk og grill på Stationsvej 4 i Vemb.

Vemb: I noget nær et halvt århundrede har kiosk- og grillforretningen på Stationsvej 4 i Vemb dannet rammer for et lokalt mødested i byen. Men nu er det slut. Kisa Kiosk og Grill lukker og slukker.

- Det er jo lidt vemodigt, for det er en gammel butik, og jeg er sikker på, at nogle vil komme til at savne det, siger Olav Lisby, der sammen med konen Charlotte Lisby, har stået som ejere af butikken i 4,5 år.

Parret har i 2,5 år forsøgt at få forretningen enten solgt eller få den forpagtet ud. Men ingen af delene er lykkedes:

- Der har været en tre stykker, der har haft interesse i at købe det, men de har ikke kunnet låne penge af banken, da det er herude i Vemb, siger Olav Lisby.

Den primære årsag til, at butikken nu lukker ned, er dog ifølge ejeren, at helbredet har sagt stop:

- Det er slidgigt og for højt blodtryk, og det er jo 365 dage om året - 12 timer om dagen, man står her, siger Olav Lisby.

Annonce

Levebrød

Den 65-årige ejer er desuden på vej på pension. Han har et landbrug, skovbrug og ejer en put and take-sø i Harboøre.

- Det vil jeg gerne bruge mere tid på, end jeg gør nu, siger han.

Den endelige beslutning om at lukke ned blev taget i begyndelsen af året, og den betyder, at den 300 kvadratmeter store butik med kiosk, spilarkade og grill lukker endeligt ned i slutningen af august.

Ejeren ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at finde en afløser, for økonomien er "fornuftig nok" i butikken, som han siger:

- Der er da fint til levebrød for et par, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce