Annonce
Holstebro

Presset branche: Kinesisk virus fører til aflyst minkauktion

Årets første minkauktion i februar er aflyst på grund af Coronavirus, så færre kinesiske opkøbere ville dukke op. : Johan Gadegaard
Kopenhagen Furs har aflyst årets første minkauktion i februar på grund af Coronavirus, så kinesere advares mod at rejse ud af landet.
Annonce

VESTJYLLAND: Minkavlere har med spænding set frem til priserne på årets første minkauktion, som skulle starte 10. februar i København. Men nu må de vente til den næste auktion fra 22. til 28 april.

Det sker som følge af, at Kopenhagen Fur har aflyst den første auktion med henvisning til Coronavirusen, som er startet i Kina og har spredt sig til flere lande.

Og som har ført til, at den kinesiske regering har skærpet rejsevejdledningen, så kinesere nu bør undgå alle udlandsrejser.

- Hvis halvdelen af opkøberne ikke kommer, så giver det ikke meget mening at holde auktionen, siger Ib Lundgaard, der er formand for Holstebro Pelsdyravlerforening.

Sidste år var skindpriserne helt i bund med 198 kroner i gennemsnit, og produktionen vil falde yderligere i år. Men minkavlerne vil gerne have en bestik af priserne inden parringen i starten af marts.

- Det ville være rart at få taget hul på bylden. Nu må vi vente med at kende noget til priserne til april-auktionen, siger Ib Lundgaard.

Parringen foregår fra cirka 1. marts og frem til den 20. marts. På dette tidspunkt kan minkavlerne vælge at parre flere eller færre mink afhængig af priserne.

Ud over Kopenhagen Furs er den anden større minkauktion hos Saga Furs i Finland, efter en kanadiske minkauktion er lukket. I Finland foregår den første auktion fra den 4. til den 13. marts.

- Det er det eneste, som vi nu har at tage bestik af, siger Ib Lundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce