Annonce
Holstebro

Presset branche: Kinesisk virus fører til aflyst minkauktion

Årets første minkauktion i februar er aflyst på grund af Coronavirus, så færre kinesiske opkøbere ville dukke op. : Johan Gadegaard
Kopenhagen Furs har aflyst årets første minkauktion i februar på grund af Coronavirus, så kinesere advares mod at rejse ud af landet.

VESTJYLLAND: Minkavlere har med spænding set frem til priserne på årets første minkauktion, som skulle starte 10. februar i København. Men nu må de vente til den næste auktion fra 22. til 28 april.

Det sker som følge af, at Kopenhagen Fur har aflyst den første auktion med henvisning til Coronavirusen, som er startet i Kina og har spredt sig til flere lande.

Og som har ført til, at den kinesiske regering har skærpet rejsevejdledningen, så kinesere nu bør undgå alle udlandsrejser.

- Hvis halvdelen af opkøberne ikke kommer, så giver det ikke meget mening at holde auktionen, siger Ib Lundgaard, der er formand for Holstebro Pelsdyravlerforening.

Sidste år var skindpriserne helt i bund med 198 kroner i gennemsnit, og produktionen vil falde yderligere i år. Men minkavlerne vil gerne have en bestik af priserne inden parringen i starten af marts.

- Det ville være rart at få taget hul på bylden. Nu må vi vente med at kende noget til priserne til april-auktionen, siger Ib Lundgaard.

Parringen foregår fra cirka 1. marts og frem til den 20. marts. På dette tidspunkt kan minkavlerne vælge at parre flere eller færre mink afhængig af priserne.

Ud over Kopenhagen Furs er den anden større minkauktion hos Saga Furs i Finland, efter en kanadiske minkauktion er lukket. I Finland foregår den første auktion fra den 4. til den 13. marts.

- Det er det eneste, som vi nu har at tage bestik af, siger Ib Lundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce