Erhverv

Kinco tager de tunge løft

Efter en international karriere i store koncerner er Søren Sloth vendt hjem til fødegården uden for Holstebro, hvor han har omdannet den gamle svinefarm til handelsvirksomhed. Foto: Thomas Maxe
Søren Sloth afsluttede en international karriere for at vende hjem til fødegården, hvor han sælger ramper og hjælpemidler til transport af mennesker og gods.

HOLSTEBRO: - Folk skal blive længere og længere på arbejdsmarkedet. Og når man ikke længere kan arbejde, skal man helst blive i eget hjem så længe som muligt. Vi har udstyr, der kan hjælpe med begge dele.

Så enkelt præsenterer Søren Sloth sin forretning Kinco, som forhandler udstyr til at lette de tunge byrder, når mennesker og gods skal transporteres.

Han sælger mest ramper og lifte til den tungere varetransport, men et voksende forretningsområde er de mindre ”trappeklatrere” med elmotor, som hjælper alt fra hvidevare-montører til ambulancereddere med at skåne ryggen.

- Der er en enorm interesse for hjælpemidler, fordi der – heldigvis – er kommet langt større fokus på arbejdsmiljø. Førhen var der mange steder end kultur, hvor man sagde: ”Bare tag fat”, men i dag er der ikke nogen, der griner af et bud eller en vaskemaskine-montør, som bruger en trappeklatrer. Tværtimod. Og arbejdsgiverne har også forstået, at hjælpemidlerne både øger effektiviteten og giver færre sygedage. På den måde kan hjælpemidlerne hurtigt tjene sig hjem, forklarer Søren Sloth.

Kinco

Handelsvirksomheden Kinco blev etableret i 2002 af Søren Sloth, som efter en længere karriere i Asien og Schweiz for Århus Oliefabrik og F. L. Schmidt overtog fødegården efter sine forældre i Naur ved Holstebro.

Grisene er slagtet, og gården er i stedet omdannet til lager og værksted for ramper til varevogne, lastbiler og trailere, læsseramper, trappemaskiner og hjælpeudstyr til transporten af mennesker og gods.

Navnet Kinco er sammensat af det japanske ord ”kin”, som betyder guld eller ”noget af værdi”, og ”co” som i ”company”.

Kinco er vokset organisk. De nuværende tre ansatte præsterede i 2017 en relativt beskeden bruttofortjeneste på knap 700.000 kroner.

Hjemmeside: www.kinco.dk

Ældre kommer mere ud

Særligt inden for sundheds- og plejesektoren er der sket en rivende teknologisk udvikling i hjælpemidler. Den gavner ikke kun plejepersonalet.

- Det kan være ret tungt at skubbe en kørestol over længere afstande, så vi har leveret en hjælpemotor, der kan monteres på en helt almindelig kørestol. Det har været en stor hjælp for personalet, men det har også betydet, at beboerne kommer oftere ud på ture, siger Søren Sloth.

Udfordringerne med mennesketransport bliver ikke mindre af, at vi bliver tungere og tungere. Det går ikke mindst ud over de stakkels ambulancereddere, som ofte skal bære både syge og afdøde ned ad trapper under forhold, som man får helt ondt i ryggen bare af at tænke på.

- Trappeklatreren er ikke større, end at den sagtens kan være i ambulancen, så det er en stor forbedring for arbejdsmiljøet. Vi har også leveret en særlig trappestol til XXL-ambulancer, som kan bære op til 300 kilo, siger Søren Sloth.

Redning ned ad trappen

Efter den tragiske brand i august på plejehjemmet i Allingåbro på Djursland, hvor tre ældre mistede livet, har Kinco oplevet en markant øget interesse for trappestole til redning.

- Der er stor risiko for, at elevatorer vil være ude af drift, hvis det brænder, og hvis en beboer ikke selv kan hverken gå, stå eller sidde, venter der en tung opgave for plejepersonalet under evakuering. Man vælger ofte at kalkulere med, at plejerne kan få beboeren lagt på et lagen, og så kan de trække beboeren i sikkerhed. Men det kan jo tage livet af de gamle, hvis de brækker knogler ved at blive slæbt ned ad trapperne, siger Søren Sloth.

Kinco sælger til det formål en lille letvægts-evakueringsstol, hvor sårede og gangbesværede kan ”køres” ned ad trappetrinene på en slags larvefødder. Og så vejer stolen kun 10 kilo, så man kan hurtigt løbe op og hjælpe den næste evakuent.

- Velfærdsteknologi bliver mere og mere efterspugt, også i private boliger. Derfor takkede vi også ja, da Aarhus Kommune inviterede Kinco med til ”Sundhed og forebyggelse” i Dokk1. Det er en udstilling for sundheds- og velfærdsteknologi, men man kan ikke bare invitere sig selv, så vi er stolte af at være repræsenteret, siger Søren Sloth.

Udviklingsplan er klar

Han er bevidst om, at Kinco gør sig i nicheprodukter, og derfor er der også et loft for, hvor stor virksomheden kan blive på det danske marked. Men hvor præcis loftet er, ved han ikke endnu. Foreløbig har han indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, som finder højtuddannet arbejdskraft til at hjælpe Kinco med at udvikle forretningen.

- Det værste, man kan gøre, er at tro, at man kan alting selv. Det er også skønt at få nogle yngre mennesker ind i virksomheden. De kommer med nyeste viden, stor energi, og så ser de tit ting, som man ikke selv har tænkt på, siger Søren Sloth.

Kinco sælger også hjælpemidler til plejesektoren. Det er et marked i kraftig vækst, til gavn for både brugere og plejepersonalets arbejdsmiljø. En hjælpemotor til kørestolen kan monteres for cirka 27.000 kroner. Foto: Kinco
0/0
Annonce
Erhverv

Århusianske iværksættere ryddede bordet ved prisfest

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Sydjylland

Direktør til minister: Væk med barrierer for biogas i lastbiler

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Sydjylland

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Sydjylland

Det altid åbne værksted

Annonce