Annonce
Udland

Kina registrerer laveste stigning i virusdødsfald i en måned

Stringer/Reuters
For første gang siden slutningen af januar er færre end 30 personer omkommet af coronavirus i Kina på et døgn.
Annonce

Kina har registreret det laveste antal nye dødsfald som følge af det smitsomme coronavirus i næsten en måned.

Det oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder natten til torsdag dansk tid.

Det seneste døgn har 29 smittede mistet livet i Kina. Det er den laveste stigning i dødstallet siden 28. januar.

Dermed lyder det samlede antal døde i Kina på 2744.

Til gengæld er der registreret 433 nye smittetilfælde, hvilket er en lille stigning sammenlignet med det forrige døgn, hvor 406 nye smittetilfælde blev registreret.

I Kina er i alt 78.497 personer blevet smittet med virusset.

Langt størstedelen af de nye smittetilfælde og dødsfald er registreret i Kinas Hubei-provins, hvor virusset har sit epicenter.

Uden for Hubei er der registreret i alt tre dødsfald det seneste døgn. Det er i henholdsvis hovedstaden, Beijing, og provinserne Heilongjiang og Henan.

I takt med det aftagende antal smittetilfælde har flere kinesiske provinser sænket niveauet for det kriseberedskab, der håndterer coronavirusset.

I provinser som Yunnan, Shanxi og Gansu har man slækket på nogle af de begrænsninger, der er blevet indført for at stoppe smitten.

Hubei-provinsen er dog fortsat lukket ned for at undgå spredning af virusset.

I de dele af landet, hvor udbruddet ikke er så alvorligt, skal fabrikker og virksomheder til at komme i sving igen, sagde Kinas præsident, Xi Jinping, søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Xi Jinping tilføjede, at han forudser en "relativt stor påvirkning" af landets økonomi. Det bliver dog kun på den korte bane efter præsidentens vurdering.

Coronavirusset menes at være opstået i slutningen af sidste år på et marked i millionbyen Wuhan i Hubei, hvor der blandt andet er blevet solgt vilde dyr.

Herfra har det spredt sig til over 40 andre lande.

Tirsdag blev der for første gang registreret flere nye tilfælde af smittede uden for Kinas grænser end på det kinesiske fastland, oplyste WHO onsdag.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce