Annonce
Kultur

Kilen skal rocke igen i 2022: Danske topnavne spiller op til byens havefest til maj

Festivalarrangør af Kilen Rock, Jan Kjeldsen, glæder sig til at fylde festivalpladsen ved Kilen igen lørdag den 28. maj næste år. Arkivfoto: Morten Stricker
Kilen Rock sætter kurs efter at være tilbage i "normal" forklædning efter to år med aflysning og Coronapause lørdag den 28. maj næste år.

Struer: I to år har festivalen Kilen Rock, der første gang blev gennemført som en lokal en-dags festival for byen og den nærmeste omegn i 2008, delt skæbne med landets øvrige festivaler.

Underdrejet af restriktioner i forsamlingsfriheden, har det været umuligt at samle publikum i det antal, der normalt skaber det økonomisk bagtæppe for en festival.

Kilen rockede slet ikke i 2020, hvor festivalen blev aflyst. Heller ikke i 2021, hvor det blev besluttet at holde en Coronapause.

Annonce

Festivalen har forsøgt at gå andre veje og har blandt andet stået bag Kilen Rock Gardenparty de to festivalfrie år, en mobil havefest, hvor kunstnere og frivillige med fadølsapparater er taget fra havefest til havefast for at underholde. Hyggeligt og festligt, men ikke en festival.

Originaler og kopier

Det skal der alt sammen ændres på lørdag den 28. maj næste år. På kanten af vinteren har festivalen således præsenteret et fuldt program for den sidste lørdag i maj, hvor der øverst på plakaten - traditionen tro - er satset på dansk.

Kilen Rock 2021

På plakaten er følgende kunstnere:

Jacob Dinesen

Jonah Blacksmith

Die Herren

Midt Om Natten

Thomas Jones

Marius og Band

Rust Age

Billetsalget begynder onsdag den 1. december hos Mr. Arthur i Struer og online på billetsalg.dk.

Har man ikke-refunderede billetter til Kilen Rock i 2020 og 2021, så er de også gyldige til næste års festival.

Håbet er, at festivalen trækker det normale antal deltagere, og det er i omegnen af 2000.

Omtrent 1000 billetter er allerede "solgt" i den forstand, at det er billetter til de aflyste og udskudte festivaler i 2020 og 2021, som ikke er blevet returneret. De kan derfor frit bruges ved festivalen i 2022, fortæller festivalarrangør Jan Kjeldsen.

Mange arrangører har fået ørerne i maskinen økonomisk. Derfor har vi også været forsigtige. Men grundlæggende er erfaringen, at folk savner livemusikken og samværet. Så vi er ikke bange for at sætte gang i hjulene igen.

Jan Kjeldsen, arrangør, Kilen Rock

Øverst på plakaten står Jakob Dinesen og Jonah Blacksmith, store navne, der begge optræder på festivalen med ny albummer i ryggen.

- Jeg synes at vi har fået skruet et godt program sammen, der er helt i tråd med tidligere Kilen Rock-festivaler, siger Jan Kjeldsen.

Kilen Rock har tidligere været flittige brugere af gode kopibands, og den tradition pilles der heller ikke ved i 2022.

Således kan publikum se frem til U2-kopierne Die Herren og Kim Larsen-hyldesten Midt Om Natten.

Annonce

Stor interesse

De to festivalfrie år er også blevet brugt til eftertanke hos Jan Kjeldsen. Således viser erfaringerne fra de få festivaler, der valgte at gå live i fjor, at der var en høj økonomisk pris at betale for at holde festival i en restriktionstid.

- Mange arrangører har fået ørerne i maskinen økonomisk. Derfor har vi også været forsigtige. Men grundlæggende er erfaringen, at folk savner livemusikken og samværet. Så vi er ikke bange for at sætte gang i hjulene igen, siger Jan Kjeldsen.

Det er nok naivt at tro, at Corona ikke fortsat spiller en større eller mindre rolle også i foråret 2022. Derfor er Kilen Rock også klar til eksempelvis at tjekke Coronapas og teststatus, hvis det er nødvendigt, siger Jan Kjeldsen.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal få solgt alle billetterne, og vi oplevede en kolossal interesse for vores gardenparties i 2020 og 2021. En række virksomheder har allerede taget kontakt til os, fordi de overvejer at bruge festivalen til at holde deres sommerfest, fordi de igen i år har aflyst deres julefrokost, fortæller Jan Kjeldsen.

Billetsalget med juletilbud starter onsdag hos Mr. Arthur i Struer og online på billetsalg.dk.

Senest de frivillige i Kilen-teamet var samlet om at servicere publikum var lørdag den 4. september ved Run To The Beat.

Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Kultur

Johnny Madsen gider ikke corona-restriktioner og aflyser alt i år: Festival mener at have fundet en endnu større erstatning

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce