Annonce
Kultur

Kilen Rock er klar til to dage, men formanden er blevet overrasket

Struers største havefest finder i år sted på to dage. Arkivfoto: Johan Gadegaard
For første gang nogensinde finder Kilen Rock sted i løbet af to dage, og det har givet ekstra arbejde for festivalen, der dog er i fuld sving og godt med

Struer: Der er nu kun en uge til, at Struers største havefest, Kilen Rock, løber af stablen. Og for første gang finder festivalen sted over to dage, nemlig både fredag og lørdag.

Lørdagen bliver som den plejer, mens fredagen i høj grad er reserveret til Holstebro-Struer Donorkorps, der har lavet en samarbejdsaftale med Kilen Rock om en festivalsdag til deres medlemmer.

- De ville gerne give deres brugere en festlig oplevelse, siger Jan Kjeldsen, leder af Kilen Rock.

Det er dog også muligt for folk, der ikke er medlem af donorkorpset, at købe billet, og det har overrasket Jan Kjeldsen, hvor mange der har benyttet sig af det tilbud.

- Der kommer mellem 3000 og 4000 gæster om fredagen, og af de billetter har vi selv solgt omkring 1000. Vi er også lidt overraskede over, hvor mange, der har købt partoutbillet. Jeg havde måske troet, at det ville være to ud af ti, men det er væsentligt højere, omkring fem ud af ti, siger Jan Kjeldsen.

Lørdagens billetsalg rammer det sædvanlige niveau på omkring 1500-2000 billetter solgt på forhånd.

Som leder og som en, der selv deltager, er jeg spændt på at se, hvad fredagen kommer til at betyde for lørdagen.

Jan Kjeldsen, formand for Kilen Rock

Fredags-test

Det er første gang, at Kilen Rock udvider med en ekstra dag, og det har givet et lidt større arbejde end normalt. Blandt andet har de skulle skaffe det dobbelte antal frivillige til at hjælpe i løbet af festivalen i forhold til, hvad de plejer, men der har været stor opbakning fra lokalsamfundet, og alle frivillige er på plads. Samtidig giver det lidt ekstra spænding udover det normale.

- Som leder og som en, der selv deltager, er jeg spændt på at se, hvad fredagen kommer til at betyde for lørdagen. Altså, hvad det gør ved den havefest, som lørdagen altid plejer at være, siger Jan Kjeldsen.

Som altid, når man arrangerer noget udendørs i Danmark, er der også en vis spænding omkring vejret. Men Kilen Rock er forberedte, hvis regnen skulle sætte ind, og der er indkøbt ekstra telte med plads til bænke og borde.

Om Kilen Rock fremover vil være en to-dages festival er endnu for tidligt at sige noget om.

- Vi ser fredagen som en test i år. Så må vi efterfølgende evaluere, når det hele er færdigt, om det er noget vi vil gentage, siger Jan Kjeldsen.

Kilen Rock finder sted fredag den 24. maj og lørdag den 25. maj, og på plakaten finder man blandt andet Folkeklubben, Poul Krebs og Danser med Drenge.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce