Annonce
Lemvig

Kickstartede julen på Rådhuset

Eleverne dansede kædedans ind mellem skrivebordene på rådhuset. Foto: Benny Gade
Elever fra kommuneskolernes 4. klasser leverede pynt til Lemvig Rådhus og dansede kædedans mellem skrivebordene

Lemvig: Onsdag blev en utraditionel dag på Rådhuset i Lemvig, der blev fyldt med skoleelever fra 4. klasser i hele kommunen. De kickstartede julen ved syngende at danse kædedans ind mellem de ansatte og deres skriveborde på rådhuset.

Det er blevet en årlig tradition, at 4. klasserne i hele kommunen inviteres til at lave julepynt til rådhuset og efterfølgende skyde julen i gang. I år har godt 100 elever lavet pynt, der udsmykker de store glaspartier i gangbroen hen over Rådhusgade. De ansatte på Rådhuset har hængt pynten op, og denne onsdag var eleverne inviteret ind for at se, hvordan deres julepynt tager sig ud. De blev modtaget af borgmester Erik Flyvholm (V) i Rådhusets kantine, hvor der også var dækket op med æbleskiver og pebernødder, der blev spist mellem et par julesange.

Efter at have kastet et hurtigt blik på juleudstillingen, dansede de 100 elever raskt rundt mellem skrivebordene i kædedans, inden turen igen gik hjem til skolerne.

Annonce
Den udstillede pynt bliver beundret på brogangen. Foto: Benny Gade
De 100 elever kom i grupper ud på broen for at se, hvordan deres juledekoration blev brugt. Foto: Benny Gade
Eleverne blev modtaget foran rådhuset, men på grund af regn trak man indenfor i kantinen. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce