Annonce
Lemvig

Kickstartede julen på Rådhuset

Eleverne dansede kædedans ind mellem skrivebordene på rådhuset. Foto: Benny Gade
Elever fra kommuneskolernes 4. klasser leverede pynt til Lemvig Rådhus og dansede kædedans mellem skrivebordene

Lemvig: Onsdag blev en utraditionel dag på Rådhuset i Lemvig, der blev fyldt med skoleelever fra 4. klasser i hele kommunen. De kickstartede julen ved syngende at danse kædedans ind mellem de ansatte og deres skriveborde på rådhuset.

Det er blevet en årlig tradition, at 4. klasserne i hele kommunen inviteres til at lave julepynt til rådhuset og efterfølgende skyde julen i gang. I år har godt 100 elever lavet pynt, der udsmykker de store glaspartier i gangbroen hen over Rådhusgade. De ansatte på Rådhuset har hængt pynten op, og denne onsdag var eleverne inviteret ind for at se, hvordan deres julepynt tager sig ud. De blev modtaget af borgmester Erik Flyvholm (V) i Rådhusets kantine, hvor der også var dækket op med æbleskiver og pebernødder, der blev spist mellem et par julesange.

Efter at have kastet et hurtigt blik på juleudstillingen, dansede de 100 elever raskt rundt mellem skrivebordene i kædedans, inden turen igen gik hjem til skolerne.

Annonce
Den udstillede pynt bliver beundret på brogangen. Foto: Benny Gade
De 100 elever kom i grupper ud på broen for at se, hvordan deres juledekoration blev brugt. Foto: Benny Gade
Eleverne blev modtaget foran rådhuset, men på grund af regn trak man indenfor i kantinen. Foto: Benny Gade
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fra bølgedal til guldskvulp

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce