Annonce
Sport

Kevin Magnussen: Bilen er så svær at køre i trafik

Douglas Magno/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen havde endnu engang en verbal lussing til sin bil, da han missede VM-point i Brasilien.

- Nu kan det blive sjovt, nåede Kevin Magnussen at sige over teamradioen, da Formel 1-grandprixet i Brasilien nærmede sig sit klimaks efter en kaotisk slutfase med flere sammenstød og afkørsler.

Men kort efter vendte mundvigene igen nedad for danskeren, som halsede efter resten af feltet i det meste af løbet, men nåede op på tiendepladsen til allersidst - blot for at slutte på 11.-pladsen få omgange senere.

- Ja, vi missede pointene, og det er virkelig irriterende.

- Det var en mulighed for os, og det (sidste sammenstød) fik os op i pointene, men vi var ikke stærke nok til at holde dem. I trafikræset havde de andre bare meget mere at skyde med, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Fra sin startplacering som nummer ni røg danskeren stille og roligt ned gennem feltet i løbets indledning, og da han på niende omgang blev ramt af Daniel Ricciardo bagfra, så det ud til at være slut.

Men selv om Magnussen røg helt ned på 18.-pladsen, hang han i, og efter det store drama mod slutningen af løbet, hvor de to Ferrari'er udgik, efter at Sebastian Vettel ramte Charles Leclerc, var danskeren pludselig på 12.-pladsen med relativt friske dæk.

Da løbet blev genstartet efter safetycar, faldt Nico Hülkenberg tilbage, så Magnussen var nummer 11.

På næstsidste omgang kørte Mercedes-verdensmesteren Lewis Hamilton så ind i Alexander Albon (Red Bull), som udgik.

Magnussen var ud af ingenting i pointene med to omgange til mål. Men efter endnu en genstart drønede Daniil Kvyat (Toro Rosso) forbi ham.

- Bilen er så svær at køre i trafik. Når der er nogen foran, kan du have nok så nye dæk på, for det er virkelig svært.

- Jeg kunne ikke hænge på. De andre var bare stærkere i genstarterne. Specielt Toro Rosso'en kørte virkelig stærkt, siger Magnussen til TV3+.

Dermed blev det til endnu en pointløs indsats for Haas, som ellers havde begge biler til at starte i top-10.

Magnussens teamkollega, Romain Grosjean, sluttede på 13.-pladsen.

Max Verstappen vandt løbet i sin Red Bull-racer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce