Annonce
Holstebro

Kentaurerne får to år mere at ride på

Heste fra det franske Theatre du Centaure, skal igen bo på pladsen mellem rådhuset og Holstebro Kirke i de næste par år. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Det franske kentaur-teater, der de sidste par år har bosat sig på Kirkepladsen, får tilskud til at vende tilbage de næste to år. I mellemtiden skal kentaurerens fremtid i Holstebro Kommune vurderes.

Holstebro: Kentaurlandsbyen Théâtre du Centaure vil atter indtage Kirkepladsen i 2019 og 2020. Det sker, efter at Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag blev enig om at give 100.000 kroner per år i tilskud til gennemførelsen af landsbyerne.

- De tilkendegivelser, vi har fået fra de to forrige besøg, har været rigtig gode. Det er meget, meget positivt, at vi har fået lov til at opleve kentaurerne, siger Lene Dybdal (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune.

Odin Teatret havde egentligt ansøgt kommunen om 100.000 kroner per år i de næste tre år med et ønske om at gøre kentaurlandsbyen til en fast tradition i byen. Men udvalget blev tirsdag enig om at holde det på to år - i hvert fald i første omgang.

- Vi skal have en dialog med Odin Teatret om, hvordan de oplever hestelandsbyen, og hvordan de tænker, at man kan inddrage kentaurerne fremover, eventuelt som en permanent del af Holstebro Kommune, siger formanden.

Nu har de jo været her i to år allerede - har man ikke efterhånden oplevet dem?

- Jeg er sikker på, at man til næste år også vil se noget, der er genkendeligt i landsbyen. Men ikke udelukkende. Jeg synes, at de er rigtigt dygtige til at forandre sig, og man kan mærke på dem, at de selv bygger videre på de erfaringer, de har gjort sig i løbet af de sidste par år, siger Lene Dybdal.

Kentaurlandsbyen vil være at finde de næste to forsomre, og i 2020 kommer de til at indgå i samarbejdet om Holstebro Festuge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce