Annonce
Struer

Kendt på Jegindø for sin indsats med tang og trækvogn

Her er seks udviklingshæmmede fra Fjordbo på arbejde som skovhjælpere i Nationalpark Thy. Et samarbejde, som blev etableret i 2010, og hjemme på Jegindø hjælper de også godt til med at holde øen ren. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Topkarakter til både Fjordbo og Fønixgården og ros fra byrådet til både personale og især en enkelt af beboerne på Fjordbo

Struer: Socialtilsyn Midt giver topkarakterer til både Fjordbo på Jegindø og Fønixgården i Bremdal, hvor målgruppen til de i alt 67 institutionspladser er voksne mennesker med et meget lavt funktionsniveau og eventuelt kombineret med en eller flere psykiatriske diagnoser.

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, John Christoffersen (S), kunne tirsdag fortælle det samlede byråd om udfaldet af det seneste tilsyn, hvor Fjordbo og Fønixgården blev bedømt af Socialtilsyn Midt på alt fra metoder og resultater, de fysiske rammer og den generelle sundhed og trivsel.

Alt i alt blev delt karaterer fra 0-5 ud på 34 parametre, og med et gennemsnit på 4,4 kunne John Christoffersen kun være tilfreds med resulaterne.

- Det er en flot rapport, som vi kun kan være glade for, sagde han og fik opbakning fra det samlede byråd.

Kjeld Graversgård, som er repræsentant for Det Konservative Folkeparti i byrådet i Struer Kommune, som selv bor på Jegindø havde så også en personlig hilsen til personalet og beboerne på Fjordbo.

- Vi kan jo følge, hvordan de er rigtig gode til at komme ud med beboerne, når nogle af dem gerne vil ud at gå, og hvis de har lyst til at løbe en tur, så løber de også gerne med dem. Det er dejligt at se, og personalet fortjener stor ros og anerkendelse her fra byrådet, sagde han og roste også en af beboerne for en flot indsats for at holde øen ren for affald.

- Vi ser ham meget tit på Jegindø - og altid med en tang i hænderne og en lille trækvogn, så han kan samle affald op fra både grøftekanter, og hvor han ellers kommer frem. Det er skønt at se, og vi kan kun være glade for indsatsen, sagde han.

Annonce

Vi ser ham meget tit på Jegindø - og altid med en tang i hænderne og en lille trækvogn, så han kan samle affald op fra både grøftekanter og hvor han ellers kommer frem. Det er skønt at se, og vi kan kun være glade for indsatsen.

Kjeld Graversgård (C), byrådsmedlem, Struer Kommune

Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce