Annonce
Kultur

Kendt fotograf åbner selv fotoudstilling i Struer

Daniel Rye kommer til Struer med ny fotoudstilling. Arkivfoto: Martin Ravn
Daniel Rye er selv til stede, når hans udstilling "Mens vi venter" åbner i Struer på pladsen Østergade 16
Annonce

Struer: Når foto-udstillingen "Mens vi venter" med fotografier af Daniel Rye åbner i Struer den 11. oktober, vil fotografen selv være til stede. Og nu er der også kommet en lokation på udstillingen, nemlig Østergade 16 foran rådhuset. Det skriver Struer Kommune i en pressemeddelelse.

Fotoserien skildrer en bondefamilies liv i Malawi, hvor klimaforandringer spiller en stor rolle i det daglige liv og giver et billede på nutidens klimaflygtninge. Billederne er ledsaget af lydfortællinger om billederne fortalt af fotografen selv, som du kan lytte til med din smartphone.

Udstillingen åbnes af formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Møller Pedersen (S), klokken 15.30, hvorefter Daniel Rye selv holder et oplæg på en halv time. Åbningen bliver efter planen holdt på pladsen ved udstillingen, men bliver flyttet til Struer Bibliotek, hvis vejret bliver dårligt.

- Jeg glæder mig over, at vi på byens centrale plads kan tilbyde offentligheden en gratis og meget aktuel udstilling, som forhåbentlig kan skabe dialog og refleksion om de vigtige budskaber, billederne rummer. Jeg vil gerne takke Daniel Rye for at komme forbi og selv fortælle om billederne og håber, borgere og besøgende i Struer vil tage godt imod udstillingen i de 16 dage, den er her, siger Lars Møller Pedersen ifølge pressemeddelelsen.

Fotografen Daniel Rye er kendt i offentligheden for at have været fange hos Islamisk Stat og danne inspiration for Puk Damsgårds nu filmatiserede bog ”Ser du månen, Daniel”. Siden da har han over en periode på tre år og seks rejser tilbragt i alt 120 dage hos familien Mkundiza i Malawi for at dokumentere livet i en del af Afrika og en families glæder og drømme under truslen fra tørke, ustabilt vejr og frygten for at skulle forlade sit hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce