Annonce
112

Kastede sten efter politiet: Nu skal DNA opspore gerningsmænd

Arkivfoto.
Politiet blev natten til lørdag omringet af en gruppe unge i forbindelse med en politiaktion på Døesvej. - Vi vil ikke finde os i det, siger politiet.

Holstebro: Natten til lørdag skete det igen.

Da politiet klokken 02.55 havde stoppet en bil på Døesvej med 24-årig mand, som det mistænkte for at være påvirket af euforiserende stoffer, blev betjentene omringet af en gruppe unge mænd.

- Det er desværre ikke første gang, at det er sket. De unge mænd gjorde egentlig ikke noget, men kom bare meget tæt på, og blev derfor bedt om at gå væk, så patruljen kunne gennemføre deres opgave, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

De unge mænd - en gruppe på otte ti personer - forsvandt om bag nogle huse, hvorefter der blev fyret kanonslag af.

- Kort efter blev der så kastet sten mod politiet. Det var ikke store sten. På størrelse med en nød. Der har vel været tre eller fire sten. Men det er langt mere, end vi vil finde os i, siger Lilian Jensen.

Hun fortæller, at patruljen, efter at have sigtet den 24-årige mand, som det havde stoppet, for kørsel påvirket af både cannabis, amfetamin og kokain, patruljerede rundt i området.

- Samtidig har vi indsamlet de sten, der blev kastet, så de kan blive undersøgt for DNA-spor, så vi kan finde ud af, hvem der har kastet dem, siger Lilian Jensen.

- Det er ikke en lille gruppe unge mennesker, der skal bestemme, hvad politiet skal lave. Det er langt over stregen, det der er sket, og derfor vil vi have sat en stopper for det, siger Lilian Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce