Annonce
112

Kassevogn ramt af tog: Kørte videre inden politiet nåede frem

Mandag formiddag stødte tog og kassevogn sammen nord ved Vesterhede nord for Ringkøbing. Foto: Anita Rahbek

RINGKØBING: En kassevogn blev ramt på bagenden af et tog ved den ubevogtede overkørsel på Vesterhede nord for Ringkøbing. Uheldet er sket kl. 9.23, og politi og redningsmandskab er på stedet.

Politiet oplyser, at kassevognen er kørt fra stedet efter sammenstødet. Politiet har kendskab til både kassevognens udseende og ejeren af køretøjet, og politiet skal hurtigst muligt have fat i ejeren.

Både de otte passagerer og togføreren er sluppet fra uheldet uden skader.

Toget holder her klokken 9.53 stadig stille på skinnerne, og derfor opfordrer politiet til, at folk, der har planer om at blive transporteret med tog, skal holde øje med togdriften mellem Struer og Skjern, da der naturligvis bliver tale om forsinkelser.

Dagbladet følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Posefester er en balancegang

En gruppe forældre til teenagere i Holstebro har stiftet en forening, som har til formål at arrangere en rækker fester for byens unge på mellem 14 og 17 år. Fester i privat regi, hvor det er tilladt for de unge at medbringe og indtage alkohol. Det koncept er der sådan set ikke noget nyt i. Det kaldes posefester og har eksisteret i mange år. Blandt andet i Feldborg og Spøttrup. Formålet er selvsagt at imødekomme de unges ønske om at kunne mødes og feste med alkohol som en del af samværet og samtidig sikre, at det foregår under opsyn. Det hele bunder i en forventning om, at de unge drikker under alle omstændigheder, og at de "lovlige alkoholfester" kan fungere som ventil og dæmme op for spontane drukgilder i parker eller andre steder. Det er ikke nogen dum idé, men "de gør det jo alligevel, og så er det bedre at …" er en blåstempling af de unges alkoholforbrug. I den nye forening skal man være 14 år og gå i 8. klasse for at være med, mens man i Feldborg kan komme med fra konfirmationen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 16 slet ikke drikker alkohol, og at unge mellem 16 og 18 maksimalt drikker fem genstande ved samme lejlighed. Selv om den nye forening i Holstebro har en lidt strengere politik på det område, end de andre kendte posefester, følger grænserne ikke sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og det er her, balancegangen for alvor bliver vanskelig. Forældrene har helt sikkert ret i, at nogle unge vil drikke under alle omstændigheder. Men faldet i unges alkoholforbrug over de seneste år skyldes en generel holdningsændring i samfundet og indførelsen af restriktioner for køb af alkohol. Og den udvikling risikerer vi at bremse med initiativer som posefesterne. Det ændrer dog ikke på, at initiativet overordnet er både prisværdigt og fornuftigt. Aldersgrænser og antallet af genstande kan diskuteres, men i sidste ende er det hverken sundhedsstyrelsens eller festarrangørernes ansvar at sætte grænsen. Det er og bliver op til den enkeltes forældre.

Annonce