Holstebro

Kassen er tom og tilliden er væk

Skolerne i Holstebro by har et samlet underskud på 6,8 millioner kroner. Arkivfoto
Hver anden folkeskole i Holstebro Kommune kører med underskud, men det er ikke det eneste problem skolevæsenet kæmper med. Tilliden er væk efter flere år med store omvæltninger, besparelser og løfter, der ikke er blevet indfriet.

Holstebro: Folkeskolerne i Holstebro Kommune kæmper fortsat en brav kamp med at få enderne til at hænge sammen. Otte ud af 16 skoler kom ud af 2018 med underskud, og især de tre store skoler i Holstebro by er i problemer. Her er underskuddet på cirka seks millioner i 2017 vokset til 6,8 millioner kroner i 2018.

- Det er desværre den økonomi, der er til skolerne, og vi kan ikke udvide den her og nu. Det eneste, vi i udvalget kan gøre, er at prøve at få udvidet folkeskolens budget, og det er en opgave for hele byrådet, siger formand for børn- og familieudvalget (R), Torben Gudiksen.

Men økonomien er ikke det eneste problem, som skolevæsenet slås med, fortæller Per Albertsen (S), der sammen med resten af udvalget mødtes med skolebestyrelsesformænd og næstformænd fra hele kommunen torsdag.

- Der er kæmpe frustrationer, og det er hele vejen rundt. Der er ingen tillid i systemet, hverken oppefra og ned eller omvendt, mellem store og små skoler, og heller ikke internt mellem politikere, forvaltning, skoleledere og forældre. Det er lige før, at folk ikke tør sige deres mening. Lærere, pædagoger, forældre og skoleledere stoler ikke på os (politikere, red.). Der er ingen af os, der ikke gerne vil folkeskolen, men de tror ikke på, at vi vil dem det godt mere, siger Per Albertsen.

Samlet set kommer skolerne ud af 2018 med et underskud på fem millioner kroner mod 7,5 millioner kroner sidste år.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Kendt meteorolog: - Vi er nødt til at tage klimaforandringerne seriøst

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Holstebro For abonnenter

Valget er i gang: Det mener vælgerne er det vigtigste

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

112

Bil i brand i nat

Holstebro

Kandidat fik ødelagt valgplakater

Annonce