Annonce
Navne

Karsten Filsø skal igen være formand for miljøorganisation

Formanden for natur-, miljø- og klimaudvalget i Holstebro Kommune, Karsten Filsø, er blevet valgt som formand for KIMO Danmark for perioden 2020-2022. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efter en periode som præsident for KIMO International skal Karsten Filsø (SF) igen være formand for den danske afdeling af miljøorganisationen.

Holstebro: Karsten Filsø (SF) kan igen sætte sig for bordenden som formand for KIMO Danmark, Kommunernes Internationale Miljøorganisation.

I 2012 startede byrådspolitikeren på sin første periode som formand for den danske afdeling af KIMO, som er en organisation, der varetager den miljømæssige interesse for kystkommunerne i Nordeuropa.

Da Karsten Filsø var færdig med sin første periode som formand for KIMO Danmark, blev han udpeget til at være præsident for KIMO International. Nu er han tilbage som formand for den danske afdeling, og han glæder sig over at mærke opbakningen til ham.

- Jeg er rigtig glad for, at man mener, jeg kan varetage den her rolle. Jeg bruger meget tid på det og har gjort det i mange år. Det giver nogle gode oplevelser og en tilfredsstillelse, at man kan se, at KIMOs arbejde er noget, der nytter, siger Karsten Filsø.

Som formand skal Karsten Filsø være med til at sætte dagsordenen og trække i de rigtige tråde, når der er brug for en styrket indsats for at sikre kystkommunernes miljømæssige interesser.

Organisationen skal blandt andet til et møde med ministeren i starten af februar for at snakke om spøgelsesnet, som er tabte fiskenet på havets bund.

- Vi har en interesse i at have et hav, der er så rent som muligt, både af hensyn til miljøet, fiskerne og turisterne. Kystkommunerne har en vigtig turistindustri, og derfor er det klart, at vi skal have nogle indbydende strande, siger Karsten Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce