x
Annonce
Sport

Karate-brødre må blive hjemme efter EM-aflysning

Joakim og Mads Viberg Larsen, her i selskab med lillesøsteren Sofie, skulle have rejst til EM i næste weekend. Nu er turneringen blevet aflyst. Arkivfoto: Morten Stricker
Corona-virussen har nu også ført til en aflysning af europamesterskabet i karate, som skulle være afviklet i Aserbajdsjan i slutningen af marts.

Holstebro: Budo Sportskarate Holstebros to senior-landsholdskæmpere, brødrene Mads og Joakim Viberg Larsen, er udtaget af Dansk Karate Forbund til at repræsentere Danmark ved Europamesterskabet i WKF Karate fra den 26. til 29. marts i Baku, Aserbajdsjan.

Med en planlagt afrejse dato søndag den 22. marts har brødrene og træner Kim Brix Andersen derfor gået med uro i maven og afventet, om mesterskabet overhovedet ville blive afviklet på grund af den aktuelle coronavirus-situationen. Sent fredag eftermiddag kom svaret.

- Vi har lige fået beskeden om, at EM er aflyst, og at vi ikke skal afsted. Mads og Joakim har begge trænet virkeligt hårdt op til det her, så det er en kold spand vand i hovedet på dem, ikke at skulle afsted, fortæller træner Kim Brix Andersen.

Annonce

Selvtræner i Holstebro

Næste turnering i kalenderen er til maj i den tyrkiske millionby Istanbul, men som situationen pt. ser ud over hele Europa, er træneren ikke særligt optimistisk.

- Hvem ved, hvad der kommer til at ske. Vi må bare vente og se, siger Kim Brix Andersen.

Ligesom andre sportsklubber har Budo Sportskarate lukket ned for alle almindelige træningsaktiviteter. Der bliver dog gjort en undtagelse for de to talentfulde brødre fra Lemvig, så de kan holde sig skarpe til det øjeblik, hvor restriktionerne bliver ophævet.

- Klubben holder lukket, men jeg træner med Mads og Joakim på to-mands-hånd den kommende tid. Når vi kun er os, burde risikoen være minimal, forklarer Kim Brix Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce