Annonce
Ulfborg/Vemb

Kaniner kæmper om ærespræmier

Der ventes næsten 300 kaniner til udstilling i Vembhallen. PR foto

Vemb: Ringkøbing-Ulfborg-Vemb Kaninavlerforening holder lørdag 12. og søndag 13. januar en kaninudstilling i Vembhallen. Man forventer deltagelse af næsten 300 kaniner lige fra den lille hermelin på cirka et kg til kæmpekaninerne, der ofte vejer mere end otte kg.

Kaninerne er opdelt i klasser efter størrelse og pelsstruktur. Kæmpekaninerne vejer alle mere end 5,5 kg og topper med Belgisk Kæmpe, der skal have en mindstevægt på mere end syv kg.

Kaninavlerne kæmper om pokaler og ærespræmier for deres avlsarbejde, der omfatter avlernes kendte racer men også forsøgene på at kreere nye farver og typer.Ungdomsmedlemmerne deltager i samme konkurrence som de voksne avlere, men har samtidigt egen konkurrence om foreningens medaljer.Søndag holdes en speciel konkurrence for kælekaniner, hvor alle kan udstille og få bedømt pleje og pels på kaninerne uanset medlemskab af Danmarks kaninavlerforening.Udstillingen er åben for publikum lørdag fra kl. 12-17 og søndag fra 10-15.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce