Annonce
Ulfborg/Vemb

Kaniner kæmper om ærespræmier

Der ventes næsten 300 kaniner til udstilling i Vembhallen. PR foto

Vemb: Ringkøbing-Ulfborg-Vemb Kaninavlerforening holder lørdag 12. og søndag 13. januar en kaninudstilling i Vembhallen. Man forventer deltagelse af næsten 300 kaniner lige fra den lille hermelin på cirka et kg til kæmpekaninerne, der ofte vejer mere end otte kg.

Kaninerne er opdelt i klasser efter størrelse og pelsstruktur. Kæmpekaninerne vejer alle mere end 5,5 kg og topper med Belgisk Kæmpe, der skal have en mindstevægt på mere end syv kg.

Kaninavlerne kæmper om pokaler og ærespræmier for deres avlsarbejde, der omfatter avlernes kendte racer men også forsøgene på at kreere nye farver og typer.Ungdomsmedlemmerne deltager i samme konkurrence som de voksne avlere, men har samtidigt egen konkurrence om foreningens medaljer.Søndag holdes en speciel konkurrence for kælekaniner, hvor alle kan udstille og få bedømt pleje og pels på kaninerne uanset medlemskab af Danmarks kaninavlerforening.Udstillingen er åben for publikum lørdag fra kl. 12-17 og søndag fra 10-15.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce