Annonce
Ulfborg/Vemb

Kandis-tradition vender tilbage: - Der er behov for en fest herude igen

Her ses Kandis ved en tidligere lejlighed i Vemb Hallen. - Også Kandis er i bero for tiden grundet corona-virussen, men datoen er lagt ind hos dem, siger arrangør Erik Sigaard om gruppens comebacket til Vemb. Arkivfoto: Morten Melhede
I flere år var det en tilbagevendende begivenhed, at Kandis kom til Vemb. Så blev den ene halvdel af arrangørparret ramt af kræft, men nu melder de sig begge klar igen. Vi glemmer heller aldrig duften af savsmuld, siger de.
Annonce

Vemb: Erik Sigaard havde egentlig sagt, at han ville holde sig fra julen.

- Jeg har altid sagt, at jeg ikke ville ind i det julefrokost-ræs, men gik alligevel med til det - hvis altså Mette Frederiksen også går med til det, siger Erik Sigaard, der sammen med Kulturens Venner i Vemb og i særdeleshed sin kone Tine har stået i spidsen for den flerårige tradition, der nu kommer igen.

Efter at have spillet sidste gang i 2015, skulle Kandis igen have besøgt Vemb Hallen sidste år, men der opstod koks i planlægning, og bandet var pludselig lovet ud til anden side.

- Så de vidste godt, at de skyldte os én, forklarer Erik Sigaard og ler.

Lørdag den 5. december hedder datoen. Der håbes på 750 gæster.

- Men godkender man i forhold til forsamlingsforbuddet kun op til 500 mennesker, så bliver det også til noget, lover arrangøren.

Det er som med en hest: Vi glemmer heller aldrig duften af savsmuld. Der er behov for en fest herude igen, særligt oven på den seneste tid, og derfor håber vi, at folk vil bakke op. Jeg tror, de længes efter at komme ud.

Erik Sigaard, arrangør.

Annonce

Duften af savsmuld

Den seneste gang, Kandis spillede i Vemb, deltog der blot 400 mennesker.

- Men det var de bedste 400, der var med. Når de folk kommer til Kandis, så kommer de for at danse. Vi får denne gang stor opbakning fra Kulturperlen i Holstebro, og vi vil prøve at arrangere buskørsel fra Holstebro for et beskedent beløb, så man sikkert kan komme frem og tilbage, siger Erik Sigaard.

Årsagen til den lange pause er ikke, at markedets interesse for Kandis er mættet, mener Erik Sigaard. Fraværet skyldes derimod, at Tine har været gennem et barskt kræftforløb. Nu har hun det godt igen.

- Det er som med en hest: Vi glemmer heller aldrig duften af savsmuld. Der er behov for en fest herude igen, særligt oven på den seneste tid, og derfor håber vi, at folk vil bakke op. Jeg tror, de længes efter at komme ud, siger arrangøren.

I denne usikre tid åbnes der ikke for billetsalget. Det vil formentlig ske til september.

Og til dem, der måske skulle være nervøse for, at madtraditionen var glemt, er der opløftende ord: "Vemb menuen" vender også tilbage. Det ville være helligbrøde at sløjfe den menu, som ifølge Erik Sigaard blandt andet består af "alt den skinke, folk kan spise."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce