Annonce
Kultur

Kandis-Johnny synger på museet

I 2019 sagde Johnny Hansen til P1, at det havde gjort indtryk på ham at høre, at en kunstner som Albert Mertz i virkeligheden havde en utrolig folkelig tilgang til sin kunst.  Pressefoto
Når man ikke kan få folk ind på Holstebro Kunstmuseum på grund af corona, kan museet da bare komme ud til folk. Det gør det via en live-streaming med Johnny Hansen fra Kandis.

Holstebro: Det er grundigt æv for Holstebro Kunstmuseum, at man ikke kan få lov at vise publikum den Albert Mertz-jubilæums-udstilling, som er hængt op og bare venter på at blive beundret.

Men når man ikke kan det, man egentlig gerne ville, må man jo være kreativ.

Og DET har kunstmuseet været.

Fredag den 26. marts klokken 15.00 toner Johnny Hansen fra frem på livestream fra Holstebro Kunstmuseums corona-lukkede jubilæumsudstilling "Alt dette er Deres! Albert Mertz 100 år".

Og det er slet ikke så skørt og søgt, som det umiddelbart lyder.

Sammen med digteren Søren Mølstrøm synger Johnny Hansen den tidligere nummer 1 sang fra dansktoppen 'To Farver", som handler om Albert Mertz’ røde og blå værker.

For tre år siden ringede Søren Mølstrøm til Johnny Hansen for at spørge, om han ville være med til at synge dansktopsange om abstrakte malerier. Han havde helt ærligt ikke forventet, at Johnny bare sagde: "Ja for fanden, det vil jeg gerne - det er jo modsætninger, der mødes".


Sammen med digteren Søren Mølstrøm synger Johnny Hansen den tidligere nummer 1 sang fra dansktoppen 'To Farver", som handler om Albert Mertz’ røde og blå værker.


Sangen ‘To Farver’, som folk kan opleve live fra museet, var den første, de tog hul på, og det skulle ende med at blive projektets slagsang. Den forener ikke blot rød og blå, men også kunstmuseet og dansktoppen – musikken og billedkunsten.

Johnny Hansen og Søren Mølstrøm fra Kunst ud til Folket skrev faktisk fire sange med inspiration fra abstrakte værker i Sorø Kunstmuseums samling. Mertz’ karakteristiske røde og blå farver spundet ind i en duet om to vidt forskellige verdner der mødes, med Johnny på blå side og Søren på rød side.

Mertz' røde og blå farver er der masser af, når Johnny og Søren spiller direkte fra den aktuelle Mertz-udstillingen i Holstebro. Ja, de to musikere bliver nærmest omringet af dem.

På grund af lukning og forsamlingsforbud har Holstebro Kunstmuseum ikke mulighed for at invitere hverken Kandis- eller kunstfans indenfor til koncert. Men forhåbningen er, at samarbejdet i stedet kan få et digitalt liv og eftermæle, der kan sprede glæde og forene forskellige sider af kunst- og kulturlivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

Annonce