Annonce
Holstebro

Kandidater drukner i test-spørgsmål

- Det er altså voldsomt, så mange tests, vi får tilsendt, som vi bør svare på, siger borgmester H.C. Østerby. Arkivfoto fra kommunalvalget 2013.

De opstillede til landets kommunal- og regionalvalg har mulighed for at deltage i en lang række tests, der skal hjælpe vælgerne med at finde de rette at stemme på. Men de mange tests er for tidskrævende, mener kandidaterne.

Holstebro: "Tag testen. Svar på spørgsmålene og se, hvilken kandidat, du er mest enig med".

Sådan lokker en række tests på nettet i øjeblikket brugerne på hjemmesider og de sociale medier. Ved at tage stilling til en række emner kan man finde ud af, hvilken kandidat til kommunalvalget 2017 i ens område, man er mest enig med - og hvem man er mest uenig med.

Både TV2 og DR har deres egen test, og en af de ældste af slagsen, som Altinget.dk laver, deles i øjeblikket heftigt på Facebook.

Men selv om man bestemt kan få et fingerpeg om, hvilket parti - eller i hvert fald hvilken fløj i dansk politik - man tilhører, så står det straks sløjere til med testenes brugbarhed som udpeger af den kandidat, man bør overveje at stemme på.

I for eksempel Altinget.dks test har kun 51 af de 104 opstillede i Holstebro Kommune udyldt de spørgsmål, der danner basis for testen. Det betyder, at uanset hvor enig man så end måtte være med Lars Stampe (A), Anders G. Jacobsen (V) eller Troels Frøkjær (Å), så vil de aldrig dukke op som den, man er mest enig med. For de har ikke besvaret testens spørgsmål.

Altinget.dk test

På Altinget.dk finder man en af de populære valg-tests.Du svarer på 25 spørgsmål (enig, delvist enig, hverken/eller, delvis uenig, uenig) og bliver matchet med tre-fire kandidater, du er enig med samt den, du er mest uenig med. Husk at vælge Holstebro Kommune (eller Lemvig eller Struer) - ellers bliver du automatisk matchet med kandidater fra Albertslund, som står først.

Man kan også se hele stemmesedlen for sin kommune og klikke ind på de enkelte kandidater for at se deres holdninger.

Væltet over ende

En af dem, der ikke har udfyldt de 25 spørgsmål, er Pernille Bloch, der er spidskandidat for Det Konservative Folkeparti.

- Vi bliver simpelthen væltet bagover af alle mulige tests, som afsenderen hævder, giver en masse synlighed. Jeg ved søreme ikke, om vi hjælper os selv med at blive mere synlige, eller om vi hjælper medierne med at blive synlige, siger hun og tilføjer så:

- Men okay, det kan da godt være, at jeg skal få kigget på de spørgsmål...

Leif Brøgger (V) udfyldte i 2013 Altinget.dk's spørgsmål om sig selv og sine mærkesager. Den tekst står stadig i hans profil i testen. Men 2017-spørgsmålene har han ikke fået kigget på.

- Det er et tidsspørgsmål. For at være helt ærlig, så tror jeg nærmest, at vi i en periode har fået et til to spørgeskemaer om dagen, så der er rigtigt meget at forholde sig til, siger Venstre-politikeren, der dog ved førstkommende lejlighed vil få svaret på Altinget.dks spørgsmål.

- Jeg tror faktisk, det er et godt redskab for mange til at finde samstemmende synspunkter hos de opstillede - måske især for de vælgere, der ikke lige følger med i kommunalpolitik på daglig basis eller dem, der er førstegangsvælere, mener han.

Annonce

Heller ikke borgmesteren

Borgmester H.C. Østerby (S) har heller ikke fået udfyldt spørgsmålene. Han blev forstyrret.

- Jeg kan tydeligt huske, at jeg sad og rettede i den tekst, jeg havde skrevet om mine mærkesager til 2013-valget, og så blev jeg afbrudt. Så jeg fik aldrig svaret på spørgsmålene, siger han.

Men det vil han gøre nu, så vælgerne kan måle, om han er deres kandidat.

- Men altså, du drømmer ikke om, hvor mange tests vi får. Hold nu helt op - det er voldsomt. De er helt sikkert gode for brugerne, men de skal jo stadig udfyldes, og det er altså noget, man lige skal have ro til.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce