Annonce
Vinderup

Kan opfylde boligdrøm med anlægget som nabo

Henrik Thomsen glæder sig til at vise det første hus frem på fredag. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Det første af tre dobbelthuse på Anlægsvej vises frem i forbindelse med Open by night fredag

Vinderup: En ny bolig i centrum - lige ved siden af lystanlægget.

Det kan lyde som noget af en drøm for de fleste.

Og den drøm kan nu blive opfyldt for seks familier. På den gamle vaskerigrund mellem Vestergade og Anlægsvej er tømrer- og snedkerfirmaet Bjarne Thomsen ved at opføre tre dobbelthuse, hvoraf de første ventes klar til indflytning omkring 1. marts næste år. To boliger er solgt og én udlejet. Så tre er fortsat ledige.

Det er omkring 15 år siden, at Bjarne Thomsen købte det gamle vaskeri og området, der omfatter tre grunde klos op ad lystanlægget. Boligen har været anvendt til udlejning. I flere tilfælde mens folk har været i gang med et byggeprojekt. Det har direktøren Henrik Thomsen og hans kone Marianne selv haft glæde af, mens de byggede nyt hus på Vindelevgård.

I februar gik byggeprojektet på Anlægsvej i gang og én af boligerne er så klar, at den i forbindelse med Open by night fredag 1. november vil blive vist frem.

- Der er ingen tvivl om, at Vinderup mangler nye bynære huse, og der har været stor forhåndsinteresse for projektet, fortæller Bjarne Thomsen.

- Og det giver da også en god forskønnelse af området, tilføjer hans søn Henrik, der er direktør i virksomheden.

De 113 kvadratmeter store, arkitekttegnede boliger er indrettet, så de retter sig mod en bred målgruppe. Med stort køkken/alrum på 42 kvadratmeter, soveværelse, to værelser og et forholdsvis stort badeværelse er de velegnede til både børnefamilier og ældre, fremhæver bygherrerne.

- Husene opføres i gedigne materialer, er præget af kvalitet og er meget energivenlige, så de er billige at varme op, siger Henrik Thomsen.

Selv om grundene er små, så er der plads til både terrasse og et mindre græsareal. Og iøvrigt masser af plads at boltre sig på i lystanlægget og legepladsen få meter borte.

Udgangspunktet er primært, at husene skal sælges, men leje er også en mulighed.

Bygherrerne glæder sig til at vise projektet frem ved Open by night.

- Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi. Vi holder åbent hus fra klokken 16 til 21, og der er naturligvis kaffe på kanden, fortæller Marianne Thomsen.

Annonce

Tre dobbelthuse

Boligerne på Anlægsvej 2-4 er på 113 kvm. samt 23 kvm. carport og isoleret redskabsrum. Første boliger ventes klar ca. 1. marts 2020.

Facaden udføres i lyse grågule teglsten, og tagbeklædningen er sort tagpap.

Med store vinduespartier fra gulv til loft er der stort lysindfald.

Prisen er 1.950.000 kroner.

Lejeprisen pr. måned er 8.100 kroner excl. forbrug.

Byggetegningen studeres af Henrik og Bjarne Thomsen
Bjarne Thomsen står selv for al tømrerarbejdet mens Thyholm Murer har murerentreprisen.
Køberne har indflydelse på materialevalget.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Annonce