Annonce
Struer

Kampvalg om topposten: Borgmesterkandidaten skal hedde Flemming eller John

John Christoffersen er i dag både viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokratiet i byrådet. Nu har han meldt sig som modkandidat til partifællen i byrådet, Flemming Sørensen, som også er formand for 3F i Holstebro, når der skal vælges ny spidskandidat i partiforeningen til dysten om borgmesterposten under kommunalvalget 17. november 2021. Arkivfoto: Morten Stricker
Socialdemokraterne i Struer skal nu tage stilling til, om deres borgmesterkandidat skal hedder Flemming eller John ved næste års kommunalvalg
Annonce

Struer: Da fristen for at indstille kandidater til pladsen øverst på den socialdemokratiske liste ved kommunalvalget 16. november 2021 blev passeret mandag klokken 11, var der to indstillede kandidater.

Derfor skal medlemmerne af Socialdemokratiet i Struer nu afgøre, om pladsen skal tilhøre viceborgmester John Christoffersen eller byrådsmedlem Flemming T. Sørensen, bekræfter formanden for den socialdemokratiske partiforening, Flemming Odde.

- Begge har accepteret indstillingen, og der bliver dermed kampvalg. Bestyrelsen arbejder nu på at få planlagt afstemningen, så medlemmerne kan vælge spidskandidat, siger Flemming Odde.

Annonce

Borgmesterens kandidat

Valget af spidskandidat og dermed partiets kandidat til borgmesterposten, er blevet nødvendig, efter at den siddende borgmester Niels Viggo Lynghøj i efteråret meddelte sit parti, at han ikke fortsætter i spidsen for partiet, når indeværende valgperiode udløber. Lynghøj pegede i stedet på Flemming T. Sørensen som hans bud på en ny spidskandidat.

John Christoffersens kandidatur kommer således efter, at det længe så ud til, at der ikke var nogen modkandidat til Flemming T. Sørensen.

Ifølge Flemming Odde, der ud over at være formand for partiforeningen også er en del af partiets byrådsgruppe, er baggrunden for, at den politiske veteran, John Christoffersen, træder ind i arenaen et udtryk for, at der er blevet lyttet til medlemmerne.

Annonce

Genovervejet beslutning

John Christoffersen har tidligere sagt, at han betragter Flemming T. Sørensen som en god kandidat. Men også, at det for demokratiets skyld ville være bedre med andre kandidater - bare ikke lige ham.

Dette var hans umiddelbare reaktion, da det stod klart, at borgmester Niels Viggo Lynghøj ville trække sig og overlade posten som spidskandidat for partiet under kommunalvalget i 2021 til en anden.

- Men de mange henvendelser, jeg har fået, har fået mig til at genoverveje beslutningen, og de overvejelser har ført til, at jeg nu har meldt mig som kandidat, siger John Christoffersen. Han tilføjer, at han er helt afklaret inden valget, og at medlemmerne med ham som spidskandidat får masser af lokalpolitisk erfaring med i købet.

- Jeg har stor respekt for min modkandidat, og det her kommer ikke til at give nogen som helst form for ballade. Hverken før eller efter at medlemmerne har talt, forsikrer John Christoffersen.

Annonce

Godt med et kampvalg

- Vi har fornemmet, at flere medlemmer så valget af  kun en spidskandidat som en kåring, og ikke som et reelt valg. Jeg kan kun give dem ret, og for den demokratiske proces skyld, så er det også langt bedre med et kampvalg, siger Flemming Odde. Han tilføjer, at han personligt har det godt med, at de to partifæller nu skal dyste om kandidaturet.

Ifølge Flemming Odde tog byrådsgruppen et møde, hvor der åbent blev inviteret til, at flere kandidater kunne melde sig på banen. Det gjorde så John Christoffersen.


Vi er presset på tid, og jeg har tidligere sagt, at vi skal have valget på plads inden jul. Datoen 16. december har også tidligere været i spil, og det kunne godt være, at det bliver mødedatoen. Så er næste udfodring at finde de fysiske rammer, hvor medlemmer med afstand og coronasikkert kan deltage i den demokratiske proces.

Flemming Odde (S), formand, Socialdemokratiets partiforening i Struer


Flemming Odde siger til avisen, at partiforeningen mandag vil træde sammen for at afgøre, hvordan medlemmerne helt praktisk skal afgøre kampvalget.

Lige nu står valgene mellem urafstemning per brev, et digitialt møde eller et fysisk møde, hvor medlemmerne samles. Mest peger mod den sidste løsning, siger Flemming Odde.

- Vi er presset på tid, og jeg har tidligere sagt, at vi skal have valget på plads inden jul. Datoen 16. december har også tidligere været i spil, og det kunne godt være, at det bliver mødedatoen. Så er næste udfodring at finde de fysiske rammer, hvor medlemmer med afstand og coronasikkert kan deltage i den demokratiske proces, siger Flemming Odde.

Han lover, at partiforeningens medlemmer får information om, hvordan valget skal forløbe i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce