Annonce
Sport

Kampafgørende Anne Mette Hansen: For et år siden havde vi ikke vundet sådan en kamp

Anne Mette Hansen var en langsom starter ved VM-slutrunden, men nu er hun for alvor kommet i gang. Det er super vigtigt for Danmarks chancer i mellemrunden. Der er meget mere håndboldgys i vente i de kommende dage. Foto: Charly Triballeau/ Ritzau Scanpix
En lettet landstræner og en storspillende Anne Mette Hansen ser nu frem mod flere håndboldgys i mellemrunden ved VM-slutrunden.

JAPAN - KUMAMOTO: - Vi har gået og ævlet om, at vi har flyttet os. Mod Frankrig synes jeg, at vi kan se, at det rent faktisk passer.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var rolig. Han tog en slurk af den medbragte japanske dåseøl, og derefter begyndte den lettede mand så at uddele roser.

- Sandra (Toft, red.) skal op på en piedestal for hendes præstation, men det hænger også sammen med forsvaret. Og så er jeg dybt imponeret af Line Haugsted. Det er snart lige meget, hvem hun dækker sammen med. Haugsted - hun er helt vild, mente han.

- Hun bevæger sig fuldstændig fantastisk og er rigtig god til at forudse situationerne. Hun gør det svært for de modstanderen, og så synes jeg lige så godt, at jeg nu kan sige, at Mie Højlund har fået sit internationale gennembrud. Nu bruger vi hende også som forsvarsspiller. Det tror jeg ikke, at hun havde regnet med, da vi tog hjemmefra.

Kampen var liv eller død, men Danmark var ovenpå stort set hele vejen.

- Jeg kan dårligt huske, hvad jeg sagde til dem i halvlegen. Vi havde jo dækket godt op og givet Sandra gode betingelser inde i målet. Meget gik op i en højere enhed.

Annonce

Rent kaos

Også Anne Mette Hansen var lettet, men hun syntes godt nok, at tiden gik ufattelig langsomt til sidst.

- De sidste sekunder? Rent kaos.

Györ-spilleren gjorde en kæmpe forskel i de afgørende sekvenser. Hun scorede blandt andet et fremragende mål til 19-17 i en situation, hvor Danmark var i undertal og havde en enkelt aflevering tilbage, og senere fik hun tiltvunget sig det kampafgørende straffekast.

- Omkring målet tænke jeg, at den bare skulle jernes ind. Hvis den ikke gik ind, måtte den ryge om bag målet, så alle kunne nå at løbe hjem. Heldigvis gik den ind. Det er fantastisk, men generelt synes jeg bare, det er rart, at vi hele tiden tør at gå mod mål.

- Vi tøver ikke, og så var det fantastisk, at Stine (Jørgensen, red.) bare var iskold på det sidste straffekast, og Sandra (Toft, red.) bare redder igen og igen inde i målet. Det var helt sindssygt. Da vi får den sidste to minutters udvisning med tre minutter, tænkte jeg, at det er løgn det her.

Og Anne Mette Hansen vil tage opturen med ind i mellemrunden.

- Vi har rejst os, og det er bare så stærkt. For et år siden tror jeg ikke, at vi havde vundet sådan en kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Indbrud på hotel

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Uro i nattelivet i weekenden

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce