Annonce
Rosport

Kajakklubben bliver igen vært for DM

René Holten Poulsen var den største stjerne på deltagerlisten, da der i 2018 var DM i Kano- og kajaksprint på Vandkraftsøen. Foto: Morten Stricker
Danmarks bedste skal konkurrere på Vandkraftsøen, når der i 2021 skal afholdes DM i Kano- og kajaksprint med kajakklubben Pagaj som vært.
Annonce

Holstebro: Det er langt fra første gang, at Holstebro er værtsby for DM i kano- og kajaksprint.

Faktisk er det 21. gang, når startskuddet lyder til DM i 2021, og det blev senest afholdt på Vandkraftsøen i 2018. En af dem, som har været med til de foregående 20 danmarksmesterskaber i Holstebro, er Børge Petersen.

Den ægte klubmand, og æresmedlem i Pagaj, glæder sig til, at kajakklubben endnu engang er vært.

- Det er rigtig godt for os, og det giver en skilling i klubkassen. Jeg synes samtidig, at det er godt for hele byen, at den igen skal være ramme om sådan et arrangement, siger Børge Petersen.

Kajakklubben Pagaj havde ellers ansøgt om at få værtskabet næste år, men det gik til Bagsværd, da det skal fungere som en slags generalprøve til VM, som bliver afholdt på Bagsværd Sø i 2021.

Der var masser af engagerede tilskuere til det seneste DM i Holstebro. Foto: Morten Stricker
Annonce

Cadeau

Det er efterhånden blevet slået fast, at faciliteterne ved kajakklubben sagtens kan håndtere de helt store arrangementer, som et DM er.

I 2018 var der 379 deltagere til stævnet, og det fik efterfølgende store roser fra deltagere, trænere og tilskuere.

- Vi er blevet valgt på grund af vores faciliteter, og det er jo et cadeau. Det er en kæmpe fordel for os, at der er en stor plads tæt på søen, hvor folk kan have deres telte og så videre, siger Børge Petersen.

Til selve stævneweekenden skal der 40-50 mand i aktion, men der er cirka ti mand, som skal stå for planlægningen 3-4 måneder op til stævnet.

Børge Petersen har tidligere været en af dem, som tog det seje træk op til stævnet med at finde sponsorer, planlægge og så videre. Den del tager han dog en pause fra.

- Jeg er jo efterhånden blevet en gammel mand, så jeg vil hellere bruge min tid hos de roerne. Der skal jo være nogle til at holde dem i ørerne, siger Børge Petersen.

Når danmarksmesterskabet på Vandkraftsøen begynder, så bliver det formentlig med flere lokale håb i bådene. I 2018 var der 38 lokale deltagere ud af de 2000 startende. Heraf var 29 fra Pagaj, mens ni var fra Lemvig Roklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Slut med tomme butikker i center

Danmark

Tak for en hurtig affaldsaftale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Struer

Grums i drikkevandet

Annonce