Annonce
Rosport

Kajakklubben bliver igen vært for DM

René Holten Poulsen var den største stjerne på deltagerlisten, da der i 2018 var DM i Kano- og kajaksprint på Vandkraftsøen. Foto: Morten Stricker
Danmarks bedste skal konkurrere på Vandkraftsøen, når der i 2021 skal afholdes DM i Kano- og kajaksprint med kajakklubben Pagaj som vært.

Holstebro: Det er langt fra første gang, at Holstebro er værtsby for DM i kano- og kajaksprint.

Faktisk er det 21. gang, når startskuddet lyder til DM i 2021, og det blev senest afholdt på Vandkraftsøen i 2018. En af dem, som har været med til de foregående 20 danmarksmesterskaber i Holstebro, er Børge Petersen.

Den ægte klubmand, og æresmedlem i Pagaj, glæder sig til, at kajakklubben endnu engang er vært.

- Det er rigtig godt for os, og det giver en skilling i klubkassen. Jeg synes samtidig, at det er godt for hele byen, at den igen skal være ramme om sådan et arrangement, siger Børge Petersen.

Kajakklubben Pagaj havde ellers ansøgt om at få værtskabet næste år, men det gik til Bagsværd, da det skal fungere som en slags generalprøve til VM, som bliver afholdt på Bagsværd Sø i 2021.

Annonce
Der var masser af engagerede tilskuere til det seneste DM i Holstebro. Foto: Morten Stricker

Cadeau

Det er efterhånden blevet slået fast, at faciliteterne ved kajakklubben sagtens kan håndtere de helt store arrangementer, som et DM er.

I 2018 var der 379 deltagere til stævnet, og det fik efterfølgende store roser fra deltagere, trænere og tilskuere.

- Vi er blevet valgt på grund af vores faciliteter, og det er jo et cadeau. Det er en kæmpe fordel for os, at der er en stor plads tæt på søen, hvor folk kan have deres telte og så videre, siger Børge Petersen.

Til selve stævneweekenden skal der 40-50 mand i aktion, men der er cirka ti mand, som skal stå for planlægningen 3-4 måneder op til stævnet.

Børge Petersen har tidligere været en af dem, som tog det seje træk op til stævnet med at finde sponsorer, planlægge og så videre. Den del tager han dog en pause fra.

- Jeg er jo efterhånden blevet en gammel mand, så jeg vil hellere bruge min tid hos de roerne. Der skal jo være nogle til at holde dem i ørerne, siger Børge Petersen.

Når danmarksmesterskabet på Vandkraftsøen begynder, så bliver det formentlig med flere lokale håb i bådene. I 2018 var der 38 lokale deltagere ud af de 2000 startende. Heraf var 29 fra Pagaj, mens ni var fra Lemvig Roklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Julestjernerne bringer glæde

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce