Annonce
Mærkedage

Kagebageren, der hellere vil have en ostemad

Dorte Boller står bag lækre kager i Kvicklys bagerafdeling - men egentlig vil hun nu hellere selv have en ostemad. Foto: Mette G. Sørensen
Dorte Boller er ansat i Kvickly Holstebros bagerafdeling, hvor hun gennem 25 år har stået for kagerne. Men privat vil hun hellere have en flad ostemad end en flødeskums-herlighed.
Annonce

Holstebro: Egentlig var det lidt et tilfælde, at Dorte - med det bager-rigtige efternavn Boller - havnede i kagebranchen. Hun vaklede mellem at uddanne sig som slagter eller bager - og så var der pludselig en læreplads i Tanges Bageri i Holstebro. Den snuppede hun.

- Jeg tror måske, at det var heldigt, at jeg kom et sted, hvor man ikke arbejdede om søndagen. Jeg arbejdede faktisk ikke søn- og helligdage i mange år - ikke før det blev sådan, at alting skulle være åbent alle ugens dage, siger Dorte Boller.

I dag arbejder hun fra klokken 03.30 (ja, om natten) til cirka klokken 12. Og så arbejder hun hver tredje weekend.

- Om jeg nogensinde har fortrudt, at jeg blev bager? Næh så havde jeg nok ikke været så længe i faget, siger den 51-årige bager, der på torsdag den 6. juni kan fejre 25 års ansættelse i det, der nu hedder Kvickly Holstebro.

Faktisk var det også en tilfældighed, at Dorte Boller havnede i Kvickly på Brogårdsvej. Hun var ansat i det gamle Kvickly som afløser og var med til "at lukke og slukke", som hun siger. Men hun var ikke én af dem, der blev flyttet fra det gamle og over i det nye varehus.

- Der gik et års tid, hvor jeg løb dem lidt på dørene, og så en dag havde chefen lige ansat én i bagerafdelingen, som bare aldrig mødte op, fortæller Dorte Boller.

Hun fik at vide, at hvis hun kunne møde dagen efter, var jobbet hendes. Det gjorde hun - og hun har ikke set sig tilbage siden.

Dorte Boller

51 år, født i Holstebro, opvokset i Oddense.

Uddannet bager fra Tanges Bageri, Holstebro, i 1991.

Arbejdede i diverse bagerforretninger, inden hun blev ansat i det, der i dag hedder Kvickly Holstebro.

Fejrer 25 års jubilæum i Kvickly den 6. juni med en reception for venner, familie, nuværende og gamle kolleger.

Bosat i Holstebro i over 30 år.

Annonce

Tilbudskø

- Jo, selvfølgelig kan jeg lide mit arbejde - jeg er jo ansat i "Byens bedste dagligvarebutik"! Og så er det rart, at jeg møder ind efter, hvad jeg lige skal. Jeg kan planlægge meget af mit arbejde selv, fortæller Dorte Boller, der stort set altid har stået for kagerne i det, der nu er Kvickly-kædens største bagerafdeling.

Syv ansatte i alt - seks uddannede bagere inklusive mester samt en lærling.

Meget er i dag konceptstyret, så de forskellige bagerafdelinger i kæden får besked på, hvad der skal køres tilbud på i den følgende uge, og hvilke nye kager der skal køres ind.

- Men vi bestemmer også selv en del tilbud. Vi kan godt sige, at nu synes vi for eksempel, at det er tid til at køre tilbud på jordbærtærter. Men vi skæver lige til, at der ikke er alt for meget ferie i afdelingen, for når vi kører den slags slagtilbud, så bliver der altså kø, forklarer Dorte Boller.

Hvad er din favoritkage?

- Egentlig vil jeg helst have en ostemad …

- Arh Dorte … der må da være en kage, du kan lide. Gør nu lidt reklame, opfordrer varehuschef Martin Sandbjerg Nymand, der lige er kommet med kaffe til journalist og jubilar.

- Joeh, spandauere og hanekamme går man ikke fejl af. Men jeg spiser altså ikke så meget kage. Måske er det fordi jeg arbejder med søde sager hver dag, mener Dorte Boller.

Annonce

Hun får tingene gjort

Jubilæet fejres med en reception for familie, venner og kolleger på selve jubilæumsdagen fra klokken 11 til 14. Dorte Boller har ikke ellers planlagt noget, bortset fra at familien er inviteret på aftensmad samme aften.

Varehuschef Martin Sandbjerg Nymand har pæne ting at sige om sin kagebager-ansatte.

- Dorte er en af de gode, stabile medarbejdere, der udgør grundstammen i huset. Hun tager ansvar, og får tingene gjort. Og hun er fleksibel og villig til at give et nap med. Dorte kan jeg regne med - hun tager gerne en ekstra tørn uden for bagerafdelingen, for eksempel når der skal pakkes julekurve, siger chefen.

- Og jeg er også gerne maskot ved vinsmagninger, smiler hun.

I øvrigt sidder Dorte Boller også i firmaets samarbejds- og sikkerhedsudvalg.

Der er seks uddannede bagere - inklusiver mester - samt en lærling i Kvicklys bagerafdeling i Holstebro, hvor Dorte Boller har arbejdet i 25 år. Foto: Mette G. Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce