Annonce
Struer

Kabelbane fik kritik på møde

Kabelbanen her i Aarhus åbnede i 2017 ved bassin 7 ved havnen og har bragt liv til området. Arkivfoto: Flemming Krogh

Det er ikke alle, der er lige begejstrede ved tanken om en kabelbane til wakeboarding på havnen i Struer, viste det sig ved en høring mandag eftermiddag.

Annonce

Struer: Mandag eftermiddag var butiksindehavere, foreninger og private, der har noget at gøre med havnen, inviteret til høring af Struer Kommune.

Sagen drejede sig om anlægningen af en kabelbane til wakeboarding, en idé, som Brian Højhus fra Hjerm håber at kunne føre ud i livet allerede til næste forår.

- Jeg synes lidt, at der mangler noget, som de unge kan give sig til, hvis de ikke lige er til fodbold eller vil spille musik. Og når vi har så dejlig en havn, så er det næsten oplagt at få den lavet, har han tidligere udtalt til Dagbladet.

Det økonomiske og tegningerne skulle allerede være på plads, og næste punkt var så høringen mandag. Men den gik ikke helt, som Brian Højhus havde håbet.

- Der var nogle, der var lidt mere kritiske, end hvad jeg lige havde troet, siger han.

Hvad er en kabelbane?

En kabelbane bruges mest af alt til at wakeboarde.Wakeboarding kan sammenlignes med at stå på vandski, hvor skiene er skiftet ud med et board.

I en kabelpark trækkes man rundt af et kabel, så man får fornemmelsen af at stå på snowboard på vand.

Der findes allerede en kabelbane i nærheden, nemlig i Hvide Sande, og det er blandt andet der, Brian Højhus har fået idéen fra.

Annonce

Larm

15-16 stykker deltog i mødet ifølge Brian Højhus, og kritikken gik særligt på placeringen af kabelbanen, der vakte en del bekymring, fortæller han.

- Der var nogle, der var bange for, om placeringen ville gøre, at kabelbanen ville skabe meget larm, for eksempel fra motoren eller råb og skrig fra folk, der prøver den. Men den er drevet på en elmotor, der ikke larmer, og folk står jo ikke inde ved kajen og råber og skriger, siger han.

Til mødet havde Brian Højhus allieret sig med formanden for Aarhus Watersports Complex, Kenneth Enggaard, der selv har dyrket wakeboarding i mange år, og ved hjælp af video forsøgte at give tilskuerne en idé om, hvad en kabelbane kan.

- Men jeg tror, at folk ikke rigtig kender til det, og så tror jeg, at man let bliver bange for nye tiltag, hvilket, jeg synes, er super ærgerligt. Når man ikke før har set det og ikke kender til det, så kan det være svært at forestille sig, hvordan det er i virkeligheden, siger Brian Højhus.

Annonce

Flere henvendelser

Idéen med kabelbanen på havnen var at anlægge to baner; en til sjov og leg og en til de lidt mere trænede, der også kunne bruges til konkurrencer. Ifølge Brian Højhus har han selv fået henvendelser fra flere, der synes, at projektet er en god idé, og han har ikke opgivet projektet.

- Det skaber liv i byen for alle aldersgrupper fra otte år til 80. Men nu er vi gået i tænkeboks for at finde ud af, hvad næste skridt skal være. Vi er nødt til at have et møde med kommunen og havnen igen, og se, om der er andre muligheder. Jeg synes bestemt ikke, projektet skal lægges ned, for det vil være en supergod ting for byen, siger Brian Højhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce