Annonce
112

Knallertkører tæt på at ramme betjent: Kørte ind i politibil

Arkivfoto: Morten Stricker.

Struer: Egentlig var to af politiets patruljevogne i Østergade fredag eftermiddag klokken 15.05 af en helt anden grund, men udflugten endte med en sigtelse og tre ulovlige knallerter.

Da betjentene trådte ud af en forretning omkring nr. 37, kørte en flok unge mennesker ifølge politiet rundt omkring patruljevognene på knallert. En af dem, en 14-årig dreng, kørte meget tæt på og havde en passager bagpå, begge uden styrthjelme.

En af betjentene ville ifølge politiet standse knallerten og gav tegn til, at de skulle køre ind til siden. Men knallerten med den 14-årige som chauffør kørte så tæt på betjenten, at han var tæt på at ramme ham, og for at undvige kørte han udenom - og ramte en af patruljevognene bag på bagklappen. Ingen af dem kom til skade, men de kom så langt ned i fart, at betjenten kunne få dem bragt til standsning.

Det viste sig, at den 14-årige havde lånt knallerten, som var ulovlig, og det blev der uddelt en sigtelse for.

Derudover tjekkede politiet på stedet 11 knallerter i forbindelse med hændelsen, og heraf var tre ulovlige, mens en er bragt ind til videre undersøgelser. Den 14-årige blev bragt hjem til sine forældre til en alvorlig snak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce