Annonce
Holstebro

Køkkenproducent skruer op for blusset i Sverige

Administrerende direktør Ole Lund Andersen mener, at der er gode muligheder for at vækste i Sverige, til trods for at svenskerne selv har stærke traditioner indenfor køkkenfremstilling. De danske og nordiske forbruger er meget ens - og konkurrenterne de er såmænd ikke anderledes end på hjemmemarkedet, siger han. Arkivfoto
TCM Group har allerede seks butikker i Sverige i dag, der fortrinsvis har solgt køkkener, bad og garderober under andre mærker

Tvis: TCM Group i Tvis har indgået et strategisk samarbejde med det svenske køkken- og hårdehvidevarekæde KöksCentrum, som skal sælge koncernens Nettoline-produkter.

- Vi er glade for at indgå et samarbejde med en veletableret køkkenkæde i det sydvestlige Sverige, som giver et enestående afsæt for Nettolines svenske ekspansion, siger administrerende direktør Ole Lund Andersen fra TCM Group A/S.

TCM Group har allerede seks butikker i Sverige i dag, der fortrinsvis har solgt køkkener, bad og garderober under andre mærker og i en anden distributionsform.

KöksCentrum driver 12 butikker, og Varberg bliver fra juni den første butik til at forhandle Nettolines køkkener og bad, men allerede nu bebuder administrerende direktør for KöksCentrum, Erik Theill Christensen, at der er planlagt flere butiksåbninger:

- Ambitionen er at få fodfæste i det sydsvenske, og bruge erfaringerne herfra som afsæt for yderligere ekspansion, siger Erik Theill Christensen

TCM Group oplyser ikke, hvor stor en andel eksporten til Sverige udgør, men administrerende direktør Ole Lund Andersen mener, at der er gode mulighederne for at vækste i Sverige, til trods for at svenskerne selv har stærke traditioner indenfor køkkenfremstilling.

- Det er jo de samme konkurrenter, som vi ser i både Danmark og Norge, hvor de tre store svenske køkkenproducenter også er til stede. Og vi er faktisk meget effektive til at producere køkkener og meget konkurrencedygtige, siger TCM-direktøren.

Nettoline produceres på egen fabrik i Aulum, og også på hjemmemarkedet er TCM Group i gang med at rebrande Nettoline som det prisbillige køkkenvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce