Annonce
Holstebro

Køkkenproducent skruer op for blusset i Sverige

Administrerende direktør Ole Lund Andersen mener, at der er gode muligheder for at vækste i Sverige, til trods for at svenskerne selv har stærke traditioner indenfor køkkenfremstilling. De danske og nordiske forbruger er meget ens - og konkurrenterne de er såmænd ikke anderledes end på hjemmemarkedet, siger han. Arkivfoto
TCM Group har allerede seks butikker i Sverige i dag, der fortrinsvis har solgt køkkener, bad og garderober under andre mærker

Tvis: TCM Group i Tvis har indgået et strategisk samarbejde med det svenske køkken- og hårdehvidevarekæde KöksCentrum, som skal sælge koncernens Nettoline-produkter.

- Vi er glade for at indgå et samarbejde med en veletableret køkkenkæde i det sydvestlige Sverige, som giver et enestående afsæt for Nettolines svenske ekspansion, siger administrerende direktør Ole Lund Andersen fra TCM Group A/S.

TCM Group har allerede seks butikker i Sverige i dag, der fortrinsvis har solgt køkkener, bad og garderober under andre mærker og i en anden distributionsform.

KöksCentrum driver 12 butikker, og Varberg bliver fra juni den første butik til at forhandle Nettolines køkkener og bad, men allerede nu bebuder administrerende direktør for KöksCentrum, Erik Theill Christensen, at der er planlagt flere butiksåbninger:

- Ambitionen er at få fodfæste i det sydsvenske, og bruge erfaringerne herfra som afsæt for yderligere ekspansion, siger Erik Theill Christensen

TCM Group oplyser ikke, hvor stor en andel eksporten til Sverige udgør, men administrerende direktør Ole Lund Andersen mener, at der er gode mulighederne for at vækste i Sverige, til trods for at svenskerne selv har stærke traditioner indenfor køkkenfremstilling.

- Det er jo de samme konkurrenter, som vi ser i både Danmark og Norge, hvor de tre store svenske køkkenproducenter også er til stede. Og vi er faktisk meget effektive til at producere køkkener og meget konkurrencedygtige, siger TCM-direktøren.

Nettoline produceres på egen fabrik i Aulum, og også på hjemmemarkedet er TCM Group i gang med at rebrande Nettoline som det prisbillige køkkenvalg.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Annonce