Annonce
Holstebro

Køkkenproducent øger væksten trods lynnedslag og maskinnedbrud

Administrerende direktør Ole Lund Andersen har al mulig grund til at smile ad den seneste kvartalsregnskab fra TCM Group, der viser en omsætning på 237,5 millioner kroner mod 202,4 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år. Det svarer til en vækst på 17,3 procent og er markant højere end markedsudviklingen. Arkivfoto
TCM Group i Tvis fortsætter sin fremgang i tredje kvartal med tocifrede vækstrater.

Tvis: Køkkenproducenten TCM Group i Tvis fortsætter sin vækst i årets tredje kvartal, hvor omsætningen er steget med 17,3 procent, og også indtjeningen vokser tocifret.

- Det er væsentligt bedre end markedsudviklingen, som vi estimerer i niveauet 1-2 procent. Vi er glade for at se, at vi fortsat vinder markedsandele, og at vores strategi om at øge vores B2B-salg på tværs af alle kategorier lykkedes, siger Ole Lund Andersen, administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Fremgangen kommer trods en uheldig opstart efter sommerferien. En af fabrikkerne i Tvis blev i udgangen af uge 32 ramt af et lydnedslag.

- Vi kan gardere os mod mindre lynnedslag, men ikke det her. Lynet ramte enten lige ned i bygningen eller lige ved siden af og sendte enorm høj strøm igennem på et splitsekund, forklarer Ole Lund Andersen.

Lynnedslaget resulterede i et maskinnedbrud, der har kostet virksomheden en ekstraordinær udgift på tre millioner kroner.

- Det dækker blandt andet over udgifter til nye styrenheder til maskiner og overarbejdsbetaling grundet forsinkelse i produktionen, siger administrerende direktør Ole Andersen.

I løbet af årets første ni måneder har TCM Group omsat for 745,3 millioner kroner, hvilket svarer til en vækst på 15 procent i forhold til samme tidspunkt året før. Indtjeningen er øget i næsten samme tempo, og resultatet er steget fra 70,2 til 81,5 millioner kroner, altså 16 procent.

TCM fastholder forventningerne til året med en nettoomsætning i intervallet 1.000-1.030 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce