Annonce
Kultur

Køkkenlederen fik en idé, og nu kommer den første country-festival

Ramblin Boots er udenlandske islæt til festivalen i Skave, der satser på én billetpris, hvor musik og mad er inkluderet. Pressefoto
Det skal ikke kun være i Holstebro, man kan udmærke sig med en festival, tænkte bestyrelsen i Skave Multihus. Resultatet er blevet et sats på country-musikken, som man ellers har skullet se langt efter.

Skave: Stærkt forsimplet lyder forhistorien således:

Mette Staunstrup tog med sin kæreste til en masse koncerter, forelskede sig i country-genren, snakkede med nogle musikbookere og præsenterede sit påhit for bestyrelsen i Skave & omegns Multihus.

Og vupti. Den 22. februar i år får Skave sin første country-festival. Faktisk er den noget nær den eneste af sin art i hele Danmark, hvis du spørger medarrangøren.

- Jeg synes i hvert fald ikke, jeg har fundet en festival eller musikarrangement, der på samme møde kører på med country hele dagen, siger Mette Staunstrup.

Drømmescenariet er at få de 550 billetter udsolgt til Skave Country FestiHal. Drømmene går også på at gøre festivalen til en tilbagevendende begivenhed.

Selve country-ideen, derimod, var ingen livslang drøm for Mette Staunstrup.

- Jeg har altid troet, at country kun var bondemusik, men efter at have lyttet til det, fik jeg godt nok vendt op og ned på den forestilling. Nu er det musik, jeg kan finde på at sætte på derhjemme. Country kan både være stille og musik med fuldt gas på. Jeg havde ikke troet, at det var en så blandet musikstil, erkender hun.

Annonce

Skave Country FestiHal

Skave Country FestiHal foregår lørdag den 22. februar, klokken 15.00-01.00, i Skave & Omegns Multihus.

Programmet ser således ud:

Kl. 15:00 - Dørene åbner

Kl. 16:00-18:15 Ramblin Boots

Kl. 19:00-21:15 Silverado

Kl. 22:00-01:00 Memphis Boulevard

Rammer ikke alle

Det var i sommer, at ideen opstod.

- Skave ligger ikke langt fra Holstebro, og vi er gode til mange ting, men jeg synes alligevel, at vi manglede noget, der kunne placere os på landkortet. Noget som kunne løfte os til næste niveau, forklarer Mette Staunstrup.

Hendes kæreste er musikinteresseret, og parret tog til mange koncerter sammen. Et af de optrædende bands, de så, var hollandske Ramblin Boots.

- Jeg blev forelsket i deres musik med det samme. Country-genren er ikke én, der rammer alle, men jeg er 29 år, og når jeg kan falde for det, så kan andre også, uanset alder, køn og så videre. Dem var vi nødt til at have, husker hun.

Foruden det hollandske band kommer også danske Silverado og Memphis Boulevard.

- Vi håber på en rigtig country-stemning, og vi håber - nu hvor vi har kæmpet så hårdt for at få festivalen på banen - at folk vil tage godt imod den, så vi gerne skal kunne sige, at én gang om året kommer Skave Country FestiHal til byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce