Annonce
Navne

Køkkenchefens vilde rejse

Administrerende direktør Ole Lund Andersen, TCM Group A/S, fylder 60 år. Foto: Bo Harreby Møller
Ole Lund Andersen har siden 2007 stået i spidsen for TC Group, der driver flere køkkenfabrikker og beskæftiger over 500 medarbejdere. Torsdag den 17. oktober fylder han 60 år.

60: Administrerende direktør for køkkenkoncernen TCM Group, Ole Lund Andersen, fylder torsdag 17. oktober 60 år. Siden 2007 har han stået i spidsen for den børsnoterede køkkenkoncern TCM Group A/S, som står bag mærkerne Svane Køkkenet, Tvis Køkkener, kitchn.dk og Nettoline.

Under Ole Lund Andersens ledelse er virksomheden vokset fra en solid jysk køkkenfabrik til én af Skandinaviens førende køkkenkoncerner med over 500 medarbejdere og mange butikker i Danmark, Norge og Sverige.

Ole Lund Andersen kom fra en plademøbelfabrik i Tvilum til Danmarks ældste køkkenfabrik i Tvis, hvor kvalitetsstyringen og produktionsflowet var blandt de første udfordringer. Direktøren satte sig for alvor i respekt blandt medarbejderne, da han insisterede på at blive tilkaldt ved ethvert stop i produktionen – uanset tidspunktet. En lørdag blev direktøren tilkaldt, og han kravlede selv ind i "maskinrummet" og skruede på knapperne. Hurtigt kom der styr på kvalitetsstyringen, og i dag fremstilles dansk designede køkkener på de tre fabrikker i Jylland.

Annonce

Cobra og natur

Når der er tid til at dyrke de private interesser, søger fødselaren inspiration i litteraturen, naturen, gastronomien og Cobra-kunsten. Privat bor Ole Lund Andersen i Asger Jorns hjemby, Silkeborg, med sin hustru Solveig, og han finder ofte tid til at samle sine to voksne børn, Nicholai og Christine, og svigerbørn i sommerhuset ved Vesterhavet eller under varme himmelstrøg.

60-års fødselsdagen fejres helt privat sammen med den nærmeste familie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Navne

Æresmedlem efter 25 års indsats

Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce