Annonce
Holstebro

Køen er rykket på nettet: Vi har da fået lavet lidt morgengymnastik

- Jeg har min far stående ved Power. Så man kan godt sige, jeg er godt forberedt, lød det fra Kasper Høgh, der udover en telefon også var på jagt efter en computer hos Elgiganten. Foto: Johan Gadegaard
Black Friday er ikke længere lig med lange køer foran butikkerne tidligt om morgenen. Men enkelte holder den frysende tradition i hævd.
Annonce

Holstebro: Kasper og Magnus stod forrest i køen.

Iført skibukser, tykke jakker og medbragte campingstole ventede de kort før klokken 07 på, at Elgiganten vågnede op og lukkede dem i det varme elektronikvarehus.

- Jeg havde nok regnet med, at vi ville have været lidt flere, fortæller Magnus Schou med henvisning til køen bag dem.

Men der var kun omkring ti i køen på det, der bliver betegnet som den absolut største shoppingdag. For få år tilbage var der langt over hundrede i kø kort før åbningen.

- Det har været hyggeligt nok. Vi har fået talt sammen. Vi har da også fået lidt morgengymnastik, fortæller Kasper Høgh.

De to kammerater, der begge var på jagt efter blandt andet en ny iPhone, havde som de første taget opstilling ved indgangsdøren klokken 04.45.

- Jeg har min far stående ved Power (elektronik-varehus tæt på, red.). Så man kan godt sige, jeg er godt forberedt, lød det fra Kasper Høgh, der udover en telefon også var på jagt efter en computer.

Kort før klokken 07 var der også mennesketomt i Nørregade, hvor kun en cyklist og en løber spredte lidt liv blandt de mange julelys. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Tyvstarter og nettet

Det var ikke kun i Elgiganten, at den fysiske kø var til at overse.

Kort før klokken 07 var der også mennesketomt i Nørregade, hvor kun en cyklist og en løber spredte lidt liv blandt de mange julelys.

Alligevel har der været drøntravlt, fortæller varehuschef i Elgiganten Søren Johnslev.

- Vi tyvstartede i aftes, hvor vi havde en omsætning på omkring to millioner kroner.

- Da vi mødte ind i morges, kunne vi begynde at finde de ting frem, som folk havde bestilt via nettet i løbet af aftenen og natten, fortæller Søren Johnslev.

Han kan godt huske dengang, at folk måtte op midt op natten for at få fat i de bedste tilbud i butikken. Det var sjovt - men også en anelse kaotisk. I dag er en stor del af omsætningen flyttet over på nettet og spredt ud over dagen:

- I dag er det sådan hos os, at tilbuddene gælder hele dagen. Har vi ikke den vare, som folk kommer efter, så bestiller vi den hjem til den pris, som de kan få på Black Friday. Det betyder, at man ikke behøver stå i kø, fortæller varehuschefen.

Sidste år brugte danskerne knap to milliarder kroner på Black Friday, oplyser Nets, der administrerer dankortbetalingerne.

Black Friday hos Elgiganten. Foto: Johan Gadegaard
Black Friday hos Elgiganten. Foto: Johan Gadegaard
Black Friday hos Elgiganten. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce