Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Der var indkøbt sodavand, øl og pølser til 400 mennesker, og der blev taget godt fra. Foto: Morten Stricker
Efter snart et års arbejde og en mindre forhindring fra Slots- og Kulturstyrelsen kunne Asps borgere endelig fejre rejsegilde på den nye købmandsbygning fredag

Asp: Der var kø ude ved pølsemanden og masser af glade mennesker "indenfor", da der fredag eftermiddag var inviteret til rejsegilde hos købmanden i Asp. Og det var der mange, der sagde ja tak til.

To store kranse blev hejst til tops, og heldigvis holdt vejret nogenlunde, for først om et par uger kommer taget på.

- Er det derude, den der høj er? spurgte mange og pegede ud i baghaven til det nye byggeri.

Gravhøjen i baghaven har nemlig været samtaleemne i Asp og omegn i et stykke tid nu. På grund af en lov måtte det planlagte købmandsbyggeri laves om i sidste øjeblik, så der er blevet barberet et hjørne og nogle kvadratmeter af bygningen, for at byggeriet kunne godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen.

- I stedet for har vi så planer om, i en anden runde, at søge om lov til at udbygge med 40 ekstra kvadratmeter til en anden side, siger Johannes Pedersen, der er formand for bestyrelsen bag byggeriet.

Vi står sammen, og sammen er vi stærke.

Johannes Pedersen, en af initiativtagerne til den nye købmand

Står sammen

Den kommende købmandsbutik følger planen, så den står klar til indvielse 10. august. Herefter følger del to af byggeriet, hvor den oprindelige butik rives ned, og i stedet er der planer om at lave den overskydende plads til et lille torv.

Det store fremmøde på dagen, og det faktum, at byggeriet blandt andet er finansieret af et stort antal anparter, vidner om en stor opbakning til projektet.

- Det er sådan, vi er herude, siger Johannes Pedersen.

- Vi står sammen, og sammen er vi stærke.

Og sammen kan man udrette mange ting på kort tid. Det er ikke engang et år siden, at initiativtagerne til en ny købmandsbutik i Asp, der skulle sikre butikkens og dermed lokalområdets overlevelse mange år frem tiden, inviterede til det første informationsmøde.

- Og nu står vi her og holder rejsegilde. Det er altså flot, siger Johannes Pedersen.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce