Annonce
Ulfborg/Vemb

Købmand stopper: Butikken har kun givet overskud

Anita Sørensen stopper som købmand i LetKøb i Staby. Hun håber at kunne finde en afløser inden april. Arkivfoto: Jan Briks
Købmanden i Staby stopper. Helbredet vil ikke mere. Nu går jagten ind efter en afløser, der vil købe forretningen.
Annonce

Staby: En webshop, en køkkenhave til fri afbenyttelse og et system, så kunderne kan låse sig ind efter lukketid. Flere idéer er ført ud i livet i de ti år, Anita Sørensen har drevet LetKøb i Staby. Men nu er det snart slut. Købmanden vil trække stikket.

- Jeg kan gå på efterløn i april, og det vil jeg gerne. Så hvis butikken ikke når at blive solgt inden, bliver den lukket. Det sidste vil jo være en katastrofe, så jeg håber da, det lykkes at få den solgt, siger købmanden.

Beslutningen er blevet taget - mere af nød end af lyst. For lyst - det har Anita Sørensen stadig til at udvikle butikken. Måske endda lave en satellit i forsamlingshuset i Stadil. Ideer er der nok af. Men helbredet vakler.

- Jeg har en autoimmun sygdom, hvor ens immunforsvar jo angriber én selv. Det sætter sig på fødder og ryg, og så bliver det altså svært at rende rundt i en butik, hvis hver skridt man tager gør ondt, siger hun og fortæller videre:

- Det har været bedre i en periode med sygdommen, men da jeg for kort tid siden faldt hårdt ned på venstre side en dag i butikken, har det været slemt lige siden, siger Anita Sørensen, der nu er gået på jagt efter sin afløser.

Annonce

En million

Butikken kan man ifølge købmanden erhverve sig for en million kroner. Det er med varelager, udbringningsvogn, bygning - det hele.

- Det, synes jeg jo egentlig selv, er ret billigt, siger hun.


Jeg har en autoimmun sygdom, hvor ens immunforsvar jo angriber én selv. Det sætter sig på fødder og ryg, og så bliver det altså svært at rende rundt i en butik, hvis hver skridt man tager gør ondt.

Anita Sørensen, købmand i Staby


Det kræver dog noget tid. For lige nu går hun selv 50-60 timer i ugen nede i butikken.

- Men en tilføjelse er, at butikken kun har givet overskud i de ti år, jeg har været der, og sagt på vestjysk, så har vi en god vækst, siger hun.

Annonce

Fremtiden

Om det lykkes at finde en afløser, tør hun ikke spå om.

- Jeg har forsøgt at spørge dem, der kunne have potentiale, men de synes, det er for mange timer, siger hun.

At det ville forfærdeligt, hvis butikken må lukke, er hun ikke et sekund i tvivl om.

- Der er jo ikke andre med vareudbringning herude, og det ville altså betyde, at nogle brugere af det kan komme voldsomt i klemme, siger hun.

Annonce
Annonce
Struer

Se, hvilken herlig grund...

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce