Holstebro

Købmand smider håndklædet: Efterlyser opbakning

Købmand Kaj Christensen mener, at bestyrelsen har været langsom til at søge efter en ny købmand i Thorsminde, efter han 5. juni meddelte, at han stopper 31. august. Arkivfoto
Købmand Kaj Christensen mener, at bestyrelsen har været al for langsom til at søge en ny købmand, efter han selv sagde fra 5. juni. Og ingen har spurgt ham om forslag.

Thorsminde: Lørdag den 31. august er sidste dag, at "Min Købmand" i Thorsminde holder åbent. Derefter stopper købmand Kaj Christensen, og det meddelte han bestyrelsen i Thorsminde Invest, som ejer bygningen, allerede 5. juni. Altså for ni uger siden.

- Jeg synes, bestyrelsen har været meget langsom til at lede efter en ny købmand. Og ingen har spurgt mig om ideer, siger Kaj Christensten.

Den lange reaktionstid medvirker til, at butikken også mister forhandling af Danske Spil og pakkeudlevering, siger Kaj Christensen med henvisning til, at disse kontrakter nu er opsagt.

Ifølge købmanden blev det på mødet 5. juni aftalt, at bestyrelsen i Thorsminde Invest ville diskutere sagen og orientere borgerne i Thorsminde om situationen.

- Men den vendte ikke tilbage, og jeg har ikke hørt fra bestyrelsen, siger Kaj Christensen, som dog har fået stor praktisk hjælp fra et enkelt bestyrelsemedlem.

- Men ellers synes jeg ikke, at bestyrelsen har interesseret sig for butikken, siger han.

Bestyrelsen forventer ikke, at der står en ny købmand står 1. september. Og lige nu sælger Kaj Christensen ud af sin lagerbeholdning.

- Fra næste uge bliver der nogle procenter i rabat. Andre købmænd hjælper ofte med at overtage varer, når en butik lukker, så det skal nok lykkes, siger Kaj Christensen.

Ifølge Jørgen Poulsgaard, der er med i bestyrelsen for Thorsminde Invest, er det klare ønske at finde en løsning med en ny købmand.

- Vi har kun én interesse, og det er at redde butikken, og det har vi arbejdet på. Vi har ikke siddet på hænderne, siger Jørgen Poulsgaard.

Planer slog fejl

Allerede ved årsskiftet overvejede Kaj Christensen at trække sig som købmand fra butikken, som Thorsminde Invest købte sidste år for at sikre butikken, og hvor han lejer sig ind.

Men i sidste øjeblik valgte han at fortsatte.

- Det skyldes, at jeg havde fundet en købmand, som var interesseret i at gå ind i butikken - først som ansat og siden blive medejer og overtage butikken. Og som havde gejsten, siger Kaj Christensen.

Det gik dog ikke som forventet. Samarbejdet fungerede ikke, og 1. juni stoppede samarbejdet.

Dermed faldt hans planer om at drosle ned fra en arbejdstid på 70-80 timer i højsæsonen til jorden. Og det meddelte han bestyrelsen.

Kaj Christensen har været købmand i Thorsminde i 18 år - en butik, som har en omsætning på knap 12 millioner kroner om året. Det svinger dog fra blot 12.000 kroner på en kold dag i januar til 100.000 kroner på en god sommerdag.

- Butikken er meget afhængig af turister, siger Kaj Christensen, som dog roser Thorsminde-borgerne for at bakke op om butikken.

Kaj Christensen mener, at byen skal endnu mere på banen, hvis man skal sikre en købmand i byen.

- Det er svær at få kassekredit til at købe varelager. Her vil det være en stor fordel, hvis byen gik ind, så en ny købmand får bedre vilkår for at drive butikken, siger Kaj Christensen.

Kaj Christensen er 46 år, og han skal ud at finde nyt job. Og det bliver ikke som købmand.

- Jeg starter nok med en uges ferie, og ellers skal jeg ud og finde noget helt andet. Jeg har før været fisker i Thorsminde, og jeg har arbejdet hos Vald. Birn, så det skal nok gå, siger Kaj Christensen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Førertrøjen trak det største bifald til etapestart i PostNord Danmark Rundt

Struer

Tom børnehaveklasse bygget om til specialtilbud

Leder For abonnenter

Den bovlamme opposition

Vinderup

Ejsingholm får lov at beholde sommerhuse

Erhverv

Anders og Sebastian har byttet pucken ud med god kaffe

Holstebro

Nyt butiksområde er på kant med andre virksomheder

Erhverv For abonnenter

63-årig kaster sig ud i livet som selvstændig: - Det er slet ikke nu, jeg skal stå stille

Kultur

Struer har en festival uden sidestykke: 'Lydens By' inviterer kunstnere fra hele verden

Struer

Bang og Olufsen i stort kurshop efter åbenhed for salg

Annonce