Annonce
Holstebro

Køber elektroniske 'sladrehanke' til borgere med alkoholmisbrug

Ud over armbånd til misbrugsbegandlingen, så vil social- og sundhedsudvalget også investere omkring 125.000 kroner i to robotter, der blandt andet skal bruges til at modtage og vise borgere vej til behandling. Arkivfoto: Thomas Vilhelm
Holstebro kommune vil investere i elektroniske armbånd, der kan måle alkoholindtaget hos borgere i misbrugsbehandling. - Det er helt frivilligt, om man vil deltage, siger udvalgsformand.

Holstebro: Et lille armbånd, der elektronisk kan måle koncentrationen af ethanol i sveden, kan fremover blive en del af behandlingen af folk med alkoholmisbrug i Holstebro Kommune.

Fredag skal social- og sundhedsudvalget beslutte, om man som forsøg vil indkøbe to armbånd, der kan sladre om borgernes alkoholindtag.

- Jeg er positiv overfor armbåndene. Men vi skal naturligvis være opmærksomme på de dilemmaer, det også kan give, siger formand for udvalget, Jens Kristian Hedegaard (V).

Det handler både om, at armbåndene sladrer om borgernes vaner - men også at man sikrer sig, at adgangen til data og opbevaringen af dataene sikres ordentligt:

- Nu er vi jo ikke fremmede med at kunne opbevare fortrolige informationer om borgerne på en sikker måde. Men det er naturligvis et opmærksomhedspunkt. Samtidig vil det være et tilbud til borgerne. De skal altså frivilligt være med på ideen om få et armbånd på, der kan måle for eksempel hvornår på dagen, der bliver indtaget alkohol og hvor meget, siger Jens Kristian Hedegaard.

Robotter skal vise vej

Ifølge formanden skal de elektroniske "sladrehanke" bruges til at hjælpe borgerne i behandling.

- Det kan være med til at identificere, om der er nogle særlige tidspunkter af døgnet, eller det er i nogle bestemte situationer, at der bliver indtaget alkohol? Det vil forhåbentlig kunne forbedre og målrette behandlingen. Det kan også være i forhold til borgere, der måske ikke skal afvænnes, men som alligevel har et alkoholproblem, som de gerne vil af med, siger Jens Kristian Hedegaard.

Ud over armbånd til misbrugsbehandlingen, så vil social- og sundhedsudvalget også investere omkring 125.000 kroner i to robotter, der blandt andet skal bruges til at modtage og vise borgere vej til behandling, indsamle data i forbindelse med tilfredshedsmålinger efter samtaler og "fremme fysisk aktivitet igennem interaktive spil" i Center for Social Indsats.

"Robotten har over 50 sensorer, der gør den særligt opmærksom på sine omgivelser og er endvidere udstyret med et 3D kamera, der gør det muligt at aflæse positurer og genkende ansigter. Robottens design gør det muligt at rotere 360 grader via 12 små hjul, hvorfor den kan gå forskellige ruter. Ydermere har robotten bevægelige arme, som kan lyse i mange forskellige farver både statisk og blinkende. Armene kan bevæge sig til musikrytmer hvilket betyder, at robotten både kan danse og lave anvisninger," hedder det i oplægget til politikerne.

Den samlede investering i ny teknologi, som udvalget skal tage stilling til, udgør 200.000 kroner og pengene kommer fra velfærdteknologipuljen.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce