Annonce
Navne

Københavnsk musiker og komponist forlader Holstebro-asyl

Holger Hartig er autodidakt musiker, lydkunstner, producer og komponist. Han har været artist in residency på Dansk Talentakademi fra august til december 2018. PR foto

Den 24-årige musiker og komponist, Holger Hartvig, forlod i sommeren 2018 København for at flytte til Holstebro for at blive Artist in Residency på Dansk Talentakademi. Nu siger han farvel til Holstebro, som han har mange rosende ord til.

Holstebro: Holger Hartvig har pakket de fleste af sine ting sammen. Han er klar til at forlade residency på Dansk Talentakademi. Her har han boet på Campus side om side med eleverne, som han har arbejdet sammen med i flere tværfaglige, kreative projekter og workshops. Holger Hartvig er autodidakt musiker, som tidligere har været artist in residency i Finland, undervist på det Rytmiske Musikkonservatorium i København og har arbejdet med og skabt adskillige musiske projekter. Nu har Holger boet i Holstebro i fire måneder. Men hvorfor Dansk Talentakademi i Holstebro? - Jeg søgte om at blive artist in residency på Dansk Talentakademi blandt andet for at søge ud af København. Jeg ønskede at kunne isolere mig et sted, hvor jeg kunne fokusere på musikken. Det har været interessant, og jeg synes, at kulturen i Holstebro er blomstrende, hvorimod det i København hurtigt kommer til at handle om at være hip og smart, at komme de rigtige steder. Jeg søgte derfor mod noget, som var mere nært og lokalt, udtaler musikeren i en pressemeddelelse.

Annonce

Et vildt sted

Holger Hartvig er fyldt med lovord om Holstebro:

- Holstebro forekommer mig som et vildt sted. Holstebro er et sjældent set velfungerende lokalsamfund både rent økonomisk og kulturelt. Den er derfor også ekstremt privilegeret på mange måder, hvilket blandt andet afspejler sig i muligheder og tilbud til unge mennesker, som for eksempel Dansk Talentakademi.

Ud over at arbejde med musik på flere planer, fylder den politiske bevidsthed også en stor del af Holgers liv. Det afspejler sig i hans tilgang til musik, kultur og samfund.

Kulturen værdsættes

- Det er sundt for mennesket at bevæge sig ud af sin tryghed. Holstebro er for eksempel en by, hvor kulturen værdsættes på en måde, hvor alle byens borgere og udefrakommende kan være med. Man behøver ikke være en del af et bestemt segment for eksempelvis at deltage i workshops på Odin Teatret eller at se elevforestillinger på Dansk Talentakademi. At Holstebro Kommune sætter kulturen højt kan virkelig ses. Som noget højaktuelt og à propos kommunalpolitik vil jeg opfordre folk til at støtte børnene på Sjælsmarks udrejsecenter gennem donationer på firefund.net, da vi i Danmark er borgere i et privilegeret samfund, som må tage hånd om problemerne og stilling til det omgivende samfund.

Holger Hartvig er ikke afvisende overfor at vende tilbage.

- Jeg håber på, at Dansk Talentakademi på et tidspunkt inviterer mig tilbage som for eksempel gæsteunderviser eller lignende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce