Annonce
Navne

Københavnsk musiker og komponist forlader Holstebro-asyl

Holger Hartig er autodidakt musiker, lydkunstner, producer og komponist. Han har været artist in residency på Dansk Talentakademi fra august til december 2018. PR foto

Den 24-årige musiker og komponist, Holger Hartvig, forlod i sommeren 2018 København for at flytte til Holstebro for at blive Artist in Residency på Dansk Talentakademi. Nu siger han farvel til Holstebro, som han har mange rosende ord til.

Annonce

Holstebro: Holger Hartvig har pakket de fleste af sine ting sammen. Han er klar til at forlade residency på Dansk Talentakademi. Her har han boet på Campus side om side med eleverne, som han har arbejdet sammen med i flere tværfaglige, kreative projekter og workshops. Holger Hartvig er autodidakt musiker, som tidligere har været artist in residency i Finland, undervist på det Rytmiske Musikkonservatorium i København og har arbejdet med og skabt adskillige musiske projekter. Nu har Holger boet i Holstebro i fire måneder. Men hvorfor Dansk Talentakademi i Holstebro? - Jeg søgte om at blive artist in residency på Dansk Talentakademi blandt andet for at søge ud af København. Jeg ønskede at kunne isolere mig et sted, hvor jeg kunne fokusere på musikken. Det har været interessant, og jeg synes, at kulturen i Holstebro er blomstrende, hvorimod det i København hurtigt kommer til at handle om at være hip og smart, at komme de rigtige steder. Jeg søgte derfor mod noget, som var mere nært og lokalt, udtaler musikeren i en pressemeddelelse.

Annonce

Et vildt sted

Holger Hartvig er fyldt med lovord om Holstebro:

- Holstebro forekommer mig som et vildt sted. Holstebro er et sjældent set velfungerende lokalsamfund både rent økonomisk og kulturelt. Den er derfor også ekstremt privilegeret på mange måder, hvilket blandt andet afspejler sig i muligheder og tilbud til unge mennesker, som for eksempel Dansk Talentakademi.

Ud over at arbejde med musik på flere planer, fylder den politiske bevidsthed også en stor del af Holgers liv. Det afspejler sig i hans tilgang til musik, kultur og samfund.

Annonce

Kulturen værdsættes

- Det er sundt for mennesket at bevæge sig ud af sin tryghed. Holstebro er for eksempel en by, hvor kulturen værdsættes på en måde, hvor alle byens borgere og udefrakommende kan være med. Man behøver ikke være en del af et bestemt segment for eksempelvis at deltage i workshops på Odin Teatret eller at se elevforestillinger på Dansk Talentakademi. At Holstebro Kommune sætter kulturen højt kan virkelig ses. Som noget højaktuelt og à propos kommunalpolitik vil jeg opfordre folk til at støtte børnene på Sjælsmarks udrejsecenter gennem donationer på firefund.net, da vi i Danmark er borgere i et privilegeret samfund, som må tage hånd om problemerne og stilling til det omgivende samfund.

Holger Hartvig er ikke afvisende overfor at vende tilbage.

- Jeg håber på, at Dansk Talentakademi på et tidspunkt inviterer mig tilbage som for eksempel gæsteunderviser eller lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce