Annonce
Kultur

Kø til museet: Drage-udstilling sørger for publikumsrekord

Holstebro Museum har - som andre museer - et efterslæb fra årets første fire måneder, hvor man holdt corona-lukket. Men familieudstillingen "Drager og andre mytiske væsener" er godt i gang med at vende efterslæbet til positive tal.  Foto: Morten Stricker
De danske museer piber over manglende publikum. Men ikke Holstebro Museum, hvor man tirsdag i denne uge satte publikumsrekord. Børnefamilierne vil se drage-udstillingen.

Holstebro: Tirsdag den 20. juli betalte 441 personer ved den skranke, der udgør den fælles indgang til Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum. Og det er faktisk publikumsrekord. Ikke bare for 2021, men i det hele taget.

- Siden vi fik lov til at genåbne den 21. april, har vi haft 6670 gæster. Det betyder, at vi på tre måneder har haft det samme antal gæster, som vi plejer at have på et halvt år, siger en glad souschef for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Charlotte Greve.

Og det er en mere usædvanlig historie, end man skulle tro.

Annonce

For generelt har de danske museer det ikke godt. De fleste har oplevet et voldsomt dyk i antallet af publikummer, og nogle er helt nede på 30 procent af det normale antal besøgende. Formentligt blandt andet på grund af kravet om stadig at skulle kunne fremvise coronapas.

- Museerne har appelleret til regeringen om at fjerne coropas-kravet, men det sker først den 1. august - formentlig, siger Charlotte Greve.

Men på Holstebro Museum er det altså ikke noget problem. Og det skyldes formentlig den amerikansk producerede udstilling "Drager og andre mytiske væsener".

Fine tal i Thorsminde

- Der er selvfølgelig flere ting, der gør sig gældende: Danskerne er i højere gad end vanligt blevet hjemme, selvom det kan lade sig gøre at rejse nu. Og flere og flere er blevet vaccineret. Men vi kan jo se, at cirka halvdelen af de 6670 gæster indtil videre er børn under 18 år - og det er altså ikke museums-almindeligt. Det skyldes drage-udstillingen, mener Charlotte Greve.


Siden vi fik lov til at genåbne den 21. april, har vi haft 6670 gæster. Det betyder, at vi på tre måneder har haft det samme antal gæster, som vi plejer at have på et halvt år.


For museet er det super positivt, at så mange børn har haft deres gang i udstillingen.

- Vi vil gerne satse på børnefamilierne og har også mange andre tiltag for børn. Vi vil gerne vænne dem til, at det er sjovt at gå på museum, forklarer Charlotte Greve.

Også Strandingsmuseet i Thorsminde har det godt. Besøgstallene svarer nu til tallene for 2019 - altså inden corona. Og det er jo endda uden det normalt store antal tyske turister.

Men Hjerl Hede ligner mere resten af landets museer, når det gælder manglen på gæster.

- Ja, der har vi oplevet et stort dyk. Det er så småt begyndt at vende, men i øjeblikket ligger vi på omkring 60 procent af det normale. Der har været en del, der troede, at fordi det er et frilandsmuseum, så behøvede de ikke coronapas. Men vi har jo de gamle huse, og derfor ligger Hjerl Hede under samme corona-restriktioner som andre museer, fortæller Charlotte Greve.

Annonce

Måske forlængelse

På Holstebro Museum er man så glade for den populære drage-udstilling, at man nu arbejder på at få lov til at beholde den frem til årsskiftet.

Under alle omstændigheder kan den ses frem til den 31. oktober.

Annonce
Kultur For abonnenter

Nostalgifestivalen møder kritik: Holder I det skjult, at ingen af hovednavnene kommer?

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Nybyggere i klemme: Erhvervsfolk strides om retten til jordstykke og millionfortjeneste

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Holstebro

Corona: Smitten har igen fået fat i Holstebro

Struer

Lækkerbisken til cykelfans: Mark Cavendish åbner ballet i Struer

Struer For abonnenter

Banken forlanger sikkerhed for, at politikere fra byrådet holder sig fri af både hvidvask og terrorisme

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Erhverv

Borbjerg-købmand tager konkurrencen op: Udvider for 2,5 millioner kroner

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Kultur

Hovednavnet afsløret til Run to the Beat

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Struer

Rådgivning for fædre åbner igen

Annonce