Annonce
Debat

Kære H.C. - hjælp de herboende syrere, tal med dine partifæller på Christiansborg

Eva Hallgren. Privatfoto

Læserbrev: Åbent brev til borgmester H.C. Østerby, Holstebro Kommune.

Kære borgmester H.C. Østerby.

I Danmark er der børn, som er bange, fordi deres forældre er bange. Der er elever, som ikke kan koncentrere sig om matematik, og studerende, der ikke ved, om de får mulighed for at færdiggøre deres uddannelse. De er bange. Der er kvinder, som har fået en praktikplads og mænd, som dagligt kæmper for at lære det danske sprog. De er flygtninge fra Syrien, og de er borgere i vores kommune. Det er vores naboer, vores elever, kolleger og venner.

Annonce

Det, som de er bage for, er, at de ligesom flere herboende syrere får afvisning på fortsat at kunne opholde sig i Danmark. Sagen er nemlig, at Flygtningenævnet siden december 2019 har givet afslag på flere sager om forlængelse af syriske flygtninges ophold i Danmark. Myndighederne begrunder deres afslag med, at sikkerhedssituationen i de regeringskontrollerede områder i og omkring Damaskus er forbedret, og derfor kan flygtninge nu vende hjem.

Her det, at vi begynder at undre os.

Hvordan kan det være, at Danmark, som det eneste land i Vesten vurderer, at det er sikkert for flygtninge at vende hjem til Syrien? Hvordan kan det være, at den ”Landerapport fra Syrien”, der eksplicit henvises til som myndighedernes dokumentationsgrundlag både på Udlændingestyrelsens hjemmeside og i konkrete afslag, ikke dokumenterer, at der er sikkert?

I rapporter fra både UNHCR, Amnesty International og Dansk Flygtningehjælp peges der på, at borgere fra Syrien risikerer reel forfølgelse, hvis de vender tilbage til deres oprindelsesområde, og at de fortsat har behov for international beskyttelse.

De danske myndigheders vurdering er, at de regeringskontrollerede områder i og omkring Damaskus er tilstrækkeligt sikre for flygtninge at vende tilbage til. Det undrer os meget, for hvordan kan man have tiltro til et regime, som vi ikke anerkender eller samarbejder med?


Vi håber og tror, at du som vores borgmester vil bruge din indflydelse og stå op for de syriske medborgere, præcis som du ved flere lejligheder så flot har gjort i Trekantområdet i Holstebro.


Udenrigsminister Jeppe Kofod beskriver situationen i en tale på en flygtningekonference den 30. juni 2020: ”Regimet er kendt for tortur og vilkårlige tilbageholdelser. Utallige rapporter beskriver de værste typer tortur. De, der overlever, vender hjem med dybe fysiske og psykologiske ar. Deres oplevelser hjemsøger dem for livet. Konsekvenserne af tortur strækker sig også langt ud over individuel lidelse. Det ødelægger familier og samfund. Det underminerer selve samfundet.”

Kære borgmester, det er dit parti, som fører en politik, der river dine borgere, vores naboer, kolleger og venner ud af deres hverdag for at placere dem i et udrejsecenter, hvis de ikke rejser hjem til et regime, som vi hverken kan anerkende eller samarbejde med. Synes du, at det giver mening?

Vi håber og tror, at du som vores borgmester vil bruge din indflydelse og stå op for de syriske medborgere, præcis som du ved flere lejligheder så flot har gjort i Trekantområdet i Holstebro. Vi håber og tror, at du vil rejse vores spørgsmål over for dine partifæller på Christiansborg og i baglandet, så vi kan sikre, at syrerne får en anstændig og saglig behandling.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Danmarks ambassadør i Paris: Frankrig atter frit efter coronavirus

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce