Annonce
Debat

Kære H.C. - hjælp de herboende syrere, tal med dine partifæller på Christiansborg

Eva Hallgren. Privatfoto

Læserbrev: Åbent brev til borgmester H.C. Østerby, Holstebro Kommune.

Kære borgmester H.C. Østerby.

I Danmark er der børn, som er bange, fordi deres forældre er bange. Der er elever, som ikke kan koncentrere sig om matematik, og studerende, der ikke ved, om de får mulighed for at færdiggøre deres uddannelse. De er bange. Der er kvinder, som har fået en praktikplads og mænd, som dagligt kæmper for at lære det danske sprog. De er flygtninge fra Syrien, og de er borgere i vores kommune. Det er vores naboer, vores elever, kolleger og venner.

Annonce

Det, som de er bage for, er, at de ligesom flere herboende syrere får afvisning på fortsat at kunne opholde sig i Danmark. Sagen er nemlig, at Flygtningenævnet siden december 2019 har givet afslag på flere sager om forlængelse af syriske flygtninges ophold i Danmark. Myndighederne begrunder deres afslag med, at sikkerhedssituationen i de regeringskontrollerede områder i og omkring Damaskus er forbedret, og derfor kan flygtninge nu vende hjem.

Her det, at vi begynder at undre os.

Hvordan kan det være, at Danmark, som det eneste land i Vesten vurderer, at det er sikkert for flygtninge at vende hjem til Syrien? Hvordan kan det være, at den ”Landerapport fra Syrien”, der eksplicit henvises til som myndighedernes dokumentationsgrundlag både på Udlændingestyrelsens hjemmeside og i konkrete afslag, ikke dokumenterer, at der er sikkert?

I rapporter fra både UNHCR, Amnesty International og Dansk Flygtningehjælp peges der på, at borgere fra Syrien risikerer reel forfølgelse, hvis de vender tilbage til deres oprindelsesområde, og at de fortsat har behov for international beskyttelse.

De danske myndigheders vurdering er, at de regeringskontrollerede områder i og omkring Damaskus er tilstrækkeligt sikre for flygtninge at vende tilbage til. Det undrer os meget, for hvordan kan man have tiltro til et regime, som vi ikke anerkender eller samarbejder med?


Vi håber og tror, at du som vores borgmester vil bruge din indflydelse og stå op for de syriske medborgere, præcis som du ved flere lejligheder så flot har gjort i Trekantområdet i Holstebro.


Udenrigsminister Jeppe Kofod beskriver situationen i en tale på en flygtningekonference den 30. juni 2020: ”Regimet er kendt for tortur og vilkårlige tilbageholdelser. Utallige rapporter beskriver de værste typer tortur. De, der overlever, vender hjem med dybe fysiske og psykologiske ar. Deres oplevelser hjemsøger dem for livet. Konsekvenserne af tortur strækker sig også langt ud over individuel lidelse. Det ødelægger familier og samfund. Det underminerer selve samfundet.”

Kære borgmester, det er dit parti, som fører en politik, der river dine borgere, vores naboer, kolleger og venner ud af deres hverdag for at placere dem i et udrejsecenter, hvis de ikke rejser hjem til et regime, som vi hverken kan anerkende eller samarbejde med. Synes du, at det giver mening?

Vi håber og tror, at du som vores borgmester vil bruge din indflydelse og stå op for de syriske medborgere, præcis som du ved flere lejligheder så flot har gjort i Trekantområdet i Holstebro. Vi håber og tror, at du vil rejse vores spørgsmål over for dine partifæller på Christiansborg og i baglandet, så vi kan sikre, at syrerne får en anstændig og saglig behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce