Annonce
Holstebro

Hjemmepleje-virksomheder slår sig sammen: - Vi er nødt til at have flere kompetencer i huset hele vejen rundt

Dorthe og Jes Lund, som er indehavere af Kær.dk, fusionerer nu med Privat Pleje & Omsorg. Arkivfoto: Thomas Maxe
De to private hjemmepleje-virksomheder Kær.dk, som opererer i alle tre nordvestjyske kommuner, og Privat Pleje & Omsorg slår sig sammen.

Nordvestjylland: Under overskriften "Fusion skal styrke fundamentet" offentliggør Kær.dk og Privat Pleje & Omsorg nu, at de to virksomheder bliver til en pr. 1. juli.

Fusionen finder ifølge en pressemeddelelse sted for at kunne øge fokus på udvikling og strategi og på længere sigt styrke virksomheden.

Begge virksomheder udfører privat hjemmepleje - Kær.dk i Holstebro, Struer, Lemvig og Skive kommuner, Privat Pleje & Omsorg i Herning og Ikast.

Annonce

I den nye konstellation vil der være lige knap 300 medarbejdere, som bliver, hvor de er.


Vi har mange kasketter på som ejerledere og bliver derfor aldrig 100-meter-mester i alle tingene. Det her område kræver virkelig nogle specialister.

Dorthe Lund, indehaver, Kær.dk


Baggrunden for sammenlægningen, hvor fordelingen bliver 75/25 i Kær.dk's favør, er den enorme udvikling, der har været i plejesektoren de seneste ti år.

Især i ældresektoren, hvor langt flere opgaver i dag indbefatter tung pleje i hjemmet, lyder det.

- Det her giver os nogle andre muligheder, siger Dorthe Lund fra Kær.dk, som bliver administrerende direktør i det nye selskab.

- Helt lavpraktisk kunne vi for eksempel godt tænke os en økonomidirektør og en HR-direktør. Det kan bedre betale sig i en stor organisation, uddyber hun:

- Vi har mange kasketter på som ejerledere og bliver derfor aldrig 100-meter-mester i alle tingene. Det her område kræver virkelig nogle specialister.

Samles under Kær

Det gælder ikke bare bag skrivebordet, hvis man spørger Dorthe Lund, som forklarer, at borgerne, der kommer hjem, er dårligere og dårligere:

- Vi har ansat flere sygeplejersker. Vi er nødt til at have flere kompetencer i huset hele vejen rundt, så vi ikke havner i situationer, vi kunne have undgået.

Det nye selskab

Det nye, fusionerede Kær.dk og Privat Pleje & Omsorg kommer til at have knap 300 medarbejdere, som yder hjælp til 1700 borgere.

Virksomheden har en markedsandel på 20 til 25 procent i de kommuner, den opererer i - Holstebro, Struer, Lemvig, Skive, Herning og Ikast-Brande kommuner.

Dorthe Lund fra Kær.dk bliver administrerende direktør i det nye selskab, mens to af de øvrige indehavere, Jes Lund og Hans Christian Jensen, blandt andet bliver ansvarlige for udvikling og strategi.

De i alt fire indehavere af Kær.dk og Privat Pleje & Omsorg, hvor den sidste er Gitte Sundstrup Nielsen, har været i dialog om fusionen i de seneste år.

Helt formelt har de to virksomheder etableret det fælles holdingselskab Kær, som ejer de i alt seks driftsselskaber.

- Vi er gået i gang med en proces, hvor det hele samles under Kær. Det kommer til at ske løbende, siger Dorthe Lund og forsikrer endnu engang, at alle afdelinger bliver, hvor de er.

- Vi regner med, at navneskift og ny hjemmeside vil være klar 1. januar 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce