Annonce
Debat

Kæmpesommerhuse i Ferring - eller mere helårsbeboelse?

Arne Noe. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: En ny lokalplan blev den 16. september 2020 vedtaget for Ferring.

Hvorfor?

(Venstre)flertallet begrundede med, at det så var muligt at udvikle området til helårsbeboelse.

Men: Det kunne sagtens lade sig gøre inden for den eksisterende lokalplan. Den nye lokalplan indeholder derimod muligheden for at bygge store huse, altså rigtig store huse, til sommerhusudlejning. Dette er i klar modstrid med den eksisterende lokalplan, der har til formål at bevare det autentiske landsbymiljø.

Lokalplaner skal naturligvis kunne tilpasses udviklingen, men ændringer skal ske i respekt for borgerne og for retningslinjerne på området. En god ide er naturligvis også at inddrage erfaringer fra andre kommuner. Der har været afholdt høring - men høringssvarene blev langt fra i fuldt omfang forelagt politikerne.

Skærmbillede.

Kommunens Vestkystsatsning indeholder ønsket om udvidet overnatningskapacitet, men det er uforståeligt, at en så radikal ændring af Ferring kan ske, uden at der er afholdt et eneste møde med de lokale.

Ferring Borgerforening ønskede forgæves afholdelse af et borgermøde om lokalplanen.


Hensigten med denne lokalplan er at muliggøre byggeri af kæmpesommerhuse. Imod taler erfaringer fra andre kommuner, imod taler formålet i den eksisterende lokalplan, imod taler borgernes høringsret.

Arne Noe, byrådsmedlem (SF)


Ferring går fra at være en landsby til at være et redskab for indfrielse af Kommunens Vestkystsatsning. Er det nostalgisk hysteri? Nej, Ringkøbing-Skjern Kommune og Blåvand i Esbjerg Kommune melder om dårlige erfaringer med at have kæmpesommerhuse beliggende sammen med almindelige enfamiliehuse/sommerhuse. Gener, primært støj, har været så massive, at man nu planlægger at fremtidige kæmpesommerhuse skal ligge i klynger for sig selv, det vil sige ikke sammen med hverken almindelige sommerhuse eller huse, som benyttes til helårsbeboelse. Sikke et hastværk.

Hensigten med denne lokalplan er at muliggøre byggeri af kæmpesommerhuse. Imod taler erfaringer fra andre kommuner, imod taler formålet i den eksisterende lokalplan, imod taler borgernes høringsret.

Hvorfor så? Har ansøger til opførelse af de store huse fået et tidligt grønt lys til byggeriet?

SF stemte imod.

Den nye lokalplan går imod at bevare det autentiske landsbymiljø, der er ikke gennemført en ordentlig høringsproces - og man inddrager ikke erfaringer fra andre sommerhuskommuner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce