Annonce
Holstebro

Kæmpe tv-succes: Kun Badehotellet og X-Factor overgår Anders og Torben

Tvillingerne Anders og Torben er meget populære hos de danske seere. Pressefoto

TV-programmet om Holstebro-tvillingerne Anders og Torben blev det tredje mest set i uge 5 med 883.000 seere.

Holstebro: Hammerslag, Kender du typen og søndags-serien "Bedrag" er meget populære udsedelser på DR TV. Programmerne henter på den pæne side af 500.000 seere uge efter uge.

Men de populære udsendelser må se sig slået af to tvillinger fra Holstebro, når det gælder de højeste seertal i uge 5, hvor det nyeste afsnit om de to Holstebro-tvillinger blev sendt på TV 2's hovedkanal.

Ifølge den seneste seermåling fra Gallup blev udsendelsen set af 883.000 mandag aften. I udsendelsen fulgte man de to brødres tur til Thailand, hvor de fik nye tænder.

Med knap 900.000 seere strøg udsendelsen, der er produceret af TV Midt/Vest-medarbejdere, ind på en tredjeplads over de mest populære udsendelser i Danmark.

Det er kun Badehotellet og X-Factor, der hentede flere seere end tvillingerne fra Holstebro, som TV 2 har fulgt siden 2015.

Sportskanalen TV 2 Sport havde i samme uge damehåndboldligakampen mellem TTH Holstebro og Nykøbing Falster som den mest sete udsendelse. Her fulgte 59.000 seere med i kampen, der blev spillet i Struer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce