Annonce
Sport

'Kæmpe skuffelse og 'fuldstændigt uforståeligt': TTH-direktør er frustreret over genåbningsaftale

Gråkjær Arena i efteråret da der var tilskuere på plads med coronarestriktionerne. Håbet var, at der igen kunne være tilskuere i weekenden, men sådan ser det ikke ud til at blive. Foto: Johan Gadegaard
Tirsdag kom genåbningsaftalen, som igen tillader folk at tage i biografer, til koncerter eller i fitnesscentre. Håndboldtilhængerne må dog blive hjemme foran skærmen, og det både frustrerer og undrer TTH-direktør John Mikkelsen.

Holstebro: John Mikkelsen glæder sig på vegne af de steder, som igen kan få lov til at lukke folk ind senere på ugen.

Biograferne, spillestederne, skolerne og fitnesscentrene.

- Det er dejligt og fortjent, konstaterer han i den ombæring.

Annonce

Der bobler dog også en frustrationen og undren over, at håndbolden er blevet forbigået, og fortsat ikke må lukke tilskuere ind. En ekspertgruppe havde ellers forinden givet grønt lys for tilskuere til blandt andet håndboldkampe.

- Det er en kæmpe skuffelse og komplet uforståeligt. Vi forstår simpelthen ikke, hvad det er der gør, at du som tilskuer ikke må gå til en håndboldkamp, siger John Mikkelsen.

- Hvad er det, der gør, at håndbold er mere risikabelt, end det der er åbnet, spørger han undrende.

I aftaleteksten om den nyeste genåbning hedder det sig blandt andet, at alle elever i grundskolerne kan vende tilbage på fuld tid, indendørs idræt og fitnesscentre åbner for personer over 18 år mod fremvisning af coronapas.

Spillesteder, teatre, biografer og lignende åbner ligeledes med krav om coronapas og op til 2000 tilskuere i sektioner af 500.

I bunden med småt på en af sidderne kom der dog den melding, som var et slag i mellemgulvet på direktøren, de håndboldhungrende tilskuere og klubbernes økonomi.

"Omfatter f.eks. ikke sportsarrangementer, herunder fodbold-, ishockey- og håndboldkampe mv."

Planen er klar

John Mikkelsen efterlyser en årsag til, at håndbolden ikke er en del af genåbningen.


Vi har flere indgange, end mange af de steder der er åbnet, og har tidligere vist, at vi sagtens kan holde folk adskilt og leve op til kravene

John Mikkelsen, direktør i TTH


Planen om en forsvarlig 'coronaafvikling' har ligget klar til igen at blive taget op af skuffen, siden TTH Holstebro fik lov til at lukke 425 tilskuere i sejren over Aalborg 29. november.

Siden da har Gråkjær Arena været øde til kampene.

Faciliteterne er til, at sikkerhedsforanstaltningerne sagtens kan overholdes i arenaen ifølge John Mikkelsen.

John Mikkelsen må fortsat sidde som en af de eneste på tilskuerpladserne til TTH's opgør, og det ærgrer ham. Foto: Ole Nielsen

- Vi har flere indgange, end mange af de steder der er åbnet, og har tidligere vist, at vi sagtens kan holde folk adskilt og leve op til kravene, siger John Mikkelsen, som godt kan forstå, hvis hallerne rundt om i Danmark skulle blive differentieret i forhold til hvilke faciliteter, der er til rådighed.

Har i som sport været gode nok til at råbe op?

- Jeg synes at Divisionsforeningen, Dansk Håndbold Forbund og også idrætsforbundet har været gode til at fremføre vores sag og fået forklaret, at det her altså handler om klubbers eksistens, siger John Mikkelsen.

- Vi har allerede set en klub gå konkurs (Aarhus Håndbold, red.), og det skulle jo helst ikke gentage sig, fortsætter han

Han håber, at der kan ske et lille mirakel i løbet af de næste dage og drømmescenariet ville være, at der kunne lukkes tilskuere ind til slutspilsopgøret mod Skjern i weekenden.

Derfor har han da også en klar opfordring.

- Coronapas bliver jo en nødvendighed, så jeg vil da opfordre folk til, at holde sig testet. Vi er i hvert fald klar til at åbne med kort varsel, siger John Mikkelsen.

Det er lørdag klokken 18, at TTH Holstebro får besøg af ærkerivalerne fra Skjern Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce