Annonce
Lemvig

Kæmpe hit i vinterferien: Mænd, stjerner og hjerter fik en ordentlig gang glasur og perler

Farmor Marianne Ebsen fra Bækmarksbro havde børnebørne (fra venstre) Sigurd, Vilma og Anne Livia med på Lemvig Bibliotek, hvor der var mulighed for at pynte sine egne kager. Foto: Jesper Lundsgaard

Mange børn var på biblioteket for at dekorere småkager. Flere af kagerne blev også spist

Lemvig: Koncentrationen lyser ud af børneøjnene, mens de små fingre kæmper en kamp med at få klemt noget farvet glasur ud på de tre småkager, der ligger på paptallerknen.

Mellem bøger, dvd'er og computere har Lemvig Bibliotek sat to borde op, hvor børn kan bruge noget af tiden i vinterferien på at dekorere småkager. Tre småkager til hver, og de fleste af børnene vælger én af hver af de tre småkagefigurer, der ligger klar. Der er en kagemand, en stjerne og et hjerte, og der er masser af farver og perler, de kan dekoreres med.

- Da jeg hørte, at vi skulle herned tænkte jeg, at det var kedeligt. Men nu er vi kommet i gang, og så synes jeg det er sjovt, siger Vilma på seks et halvt år.

Hun er fra Skovby mellem Aarhus og Silkeborg og er på ferie hos sin farmor, Marianne Ebsen i Bækmarksbro, sammen med sin lillebror, Sigurd på femår og deres kusine, Anne Livia fra Aarhus, der også er seks et halvt år.

Vilma kæmper med at få lagt perlerne helt rigtigt på sin småkage, mens Anne Livia har problemer med at få den røde glasur til at ligge ordentligt på småkagen.

- Jeg synes, at det er sjovt at pynte kagerne. Og jeg tror, jeg vil have sølvperler til at ligge rundt på kanten, siger Anne Livia, der dog ikke helt ved, om hun vil spise småkagerne bagefter.

Det har ti-årige Victor Jacobsen fra Trandum syd for Skive tænkt sig at gøre. Han holder sammen med søskende, fætre og kusiner en vinterferiedag hos bedstemor, Sonja Jacobsen fra Gudum.

- Det er sjovt at pynte kagerne, og jeg tror også, at de kommer til at smage godt. Men vi spiser dem først, når vi er kommet hjem og skal have eftermiddagskaffe, siger han.

Sonja Jacobsen har tage de i alt fem børnebørn med på biblioteket denne tidlige eftermiddag. Hun var ikke klar over, at der var mulighed for at pynte sine kager på biblioteket.

- Vi skulle egentlig bare herned for at låne nogle bøger, og så så vi, at man kunne pynte småkager, siger Sonja Jacobsen, der havde brugt omkring en halv time på biblioteket med børnebørnene, inden der var tid til at gå på jagt efter nogle bøger, der kunne underholde børnene i vinterferien.

I mellemtiden er Astrid Jacobsen på ni år ved at lægge sine kager forsigtigt i en kasse, så de kan blive transporteret sikkert hjem til eftermiddagskaffen hos bedstemor.

- Det var lidt svært at pynte kagerne, for når man kom for tæt på kanten, løb glasuren ud over kanten, siger hun.

Lemvig Bibliotek kunne glæde sig over, at det var et populært tiltag at stille småkager, glasur og perler til rådighed for lækkersultne, ferieramte børn. Halvvejs gennem de seks timers åbningstid med kagepyntinngen havde omkring 75 børn været forbi. Det var så mange, at børnebibliotekar Gitte Rasmussen havde været nødt til at købe nogle kiks i tilfælde af, at de 300 bagte småkager ikke rakte til de mange fremmødte børn.

- Det er en stor succes, og jeg tror, vi når at få udsolgt med småkagerne. Rigtigt mange børn har været her sammen med deres bedsteforældre i dag. Vi laver kreative værksteder i efterårs- og vinterferierne, og det er rigtigt populært. På de gode dage kan der komme op mod 100 børn, siger Gitte Rasmussen, der regner med, at biblioteket en dag gentager arrangementet med at pynte småkager.

- Nu skal jeg ikke tænke på småkager det næste stykke tid, men det er et hyggeligt arrangement, så vi skal lave det igen, siger hun.

Der er kreativt værksted for på Lemvig Bibliotek flere dage i løbet af denne uge. Her kan man male et fyrfadshus, lave perlesnefnug, dekorere sin egen billedramme eller kreere sit eget armbånd.

Annonce
Ni-årige Karoline Witte brugte masser af den røde glasur til den ene af sine småkager. Foto: Jesper Lundsgaard
Astrid Jacobsen lægger forsigtigt de kager, hun har lavet, ned i en kasse. De skulle spises til eftermiddagskaffen. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce