Debat

Kæmp for de danske værdier i stedet for at kæmpe mod de andre

Tom Andkjær. Foto: Lasse Lagoni

På kant: Folketingsvalget nærmer sig, og alle partier er fremme i skoene. Valgkampen er ikke officiel er skudt i gang, men er vi er alle klar over, at 95 pct. af alt, hvad der kommer fra Christiansborg, er en del af valgkampen.

Indvandrer- og flygtningepolitik kommer uden tvivl igen til at blive en afgørende faktor i valgkampen. Det er nemlig noget, som ligger mange danskere på sinde - og udover klimaet, så er det nok en af de største udfordringer, som Europa - og dermed også Danmark - står overfor.

Jeg er selv en af dem, som ivrigt deltager i indvandrer- og flygtningedebatten, men jeg er fortaler for, at vi bruger mere tid på at kæmpe for de danske værdier fremfor at kæmpe imod islam.

Jeg anerkender 100 pct., at vi har store udfordringer med islam (husk: Islam er ikke alle muslimer), men jeg tror dog på, at vores danske værdier er stærke nok til at modstå Islam, hvis vi vel at mærke begynder at tro noget mere på dem og kæmpe noget mere for dem.

Jeg føler tit, at vi glemmer os selv og de værdier, som vores forfædre og mødre kæmpede for. Det undrer mig for eksempel , at mange i dag kun kæmper for kvinders ret til selvbestemmelse, men ikke imod de ideologier, som umuliggør kvinders selvbestemmelse. For hvad er et frit valg værd, hvis der i virkeligheden kun er to ting at vælge imellem, og den ene ting kan koste én alt?

Hvis vi kæmper for de danske værdier, så kæmper vi for 100 pct. ytringsfrihed, 100 pct. ligestilling og seksualfrihed - både for mand og kvinde - og sidst men ikke mindst kæmper vi dermed for demokratiet. Så uanset hvilken etnicitet, religion eller hudfarve du har: vis du tror på de danske værdier, så støt dem, for vi har noget helt unikt i Danmark - og det skal vi passe på.

0/0
Annonce
Læserbrev

Klima. Politikerne tænker kun i vækst - uden at forstå konsekvenserne for naturen

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

Leder For abonnenter

Det går så fint så fint - eller gør det?

Klimadebatten fylder mere end nogensinde her i starten af valgkampen. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige gjorde det klart, at hun er godt og grundig træt af det omsiggribende klimahysteri, da hun blev bedt om et bud på partiets klimapolitik under den første partilederrunde på tv. Men generelt giver politikerne på alle fløje udtryk for at ville gøre en indsats for at reducere det danske udslip af CO2. - Vi tager det meget alvorligt, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) udtrykker ved enhver given lejlighed, og under partilederrunden konstaterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danmark ligger i front. - Vi har førertrøjen på, forsikrede han vælgerskaren, som både skal afgøre, hvem der skal repræsentere Danmark i Europaparlamentet, og sammensætning af det danske folketing, inden for den nærmeste fremtid. En ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat, viser, at det svarer til, at en bjergrytter stiller sig frem som favorit i Tour de France til en plads øverst på podiet i Paris efter at være endt på en samlet placering i feltet som nummer 19 efter at være kommet i mål på Alp d`Huez. Tallene viser, hvordan det gik med målsætningen om at få reduceret CO2-udslippet på den europæiske energiproduktion i 2018, og her viser det sig, at udslippet fra den danske energiproduktion er stort set på niveau med udslippet i 2017. 18 af de 25 lande, som er med i opgørelsen, har fået bedre resultater af indsatsen end Danmark, og det må derfor betegnes som kollektivt selvbedrag, hvis vi bliver ved med at tro, det går så fint så fint. En international skare af unge, som i weekenden var samlet på en ø i Øresund for at diskutere, hvad de havde af ønsker til både det europæiske fællesskab og de enkelte regeringer, var da heller ikke i tvivl om, at det går for langsomt, og FN´s generalsekretær, António Guterres, udsendte her til morgen en appel til alle verdens regeringer om at sætte tempoet op i klimaindsatsen under et besøg på nogle af de mange ø-stater i Stillehavet, som er truet på deres eksistens af stigende havstand og andre konsekvenser af de globale udledning af CO2. Måske er det faktisk på tide at tage det alvorligt - sådan for alvor.

Læserbrev

Valg. For smart-egoistisk af Thomas Danielsen

Læserbrev

Arbejdsmarked. Uligheden er blevet uanstændig

Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Annonce